fredag 29 juni 2012

Bloggpaus


Kära vänner!!

 Så var det dags för mig att stänga ner elektroniken, lägga upp fötterna och bara vara! Något jag är väldigt dålig på ;o)

Jag drömmer om spik o nubb, färg o penslar och inte minst om hur butiken ska inredas. Det har varit mycket och är det fortfarande. Så nu måste jag varva ner, fylla på energidepån och ägna mig åt nära o kära :)


En hel hög med inredningstidningar är inköpta och bokhögen är laddad.


Min nya sommarväska är redo för strandliv och läckra melaminkoppar ska fyllas med latte hela sommaren lång.


Jag är definitivt redo för sommaren......
...är ni??


Vi ses alldeles snart igen, det lovar jag! Och då hoppas jag kunna ge er mer info om mitt stundande butiksöppnande :))))


Största kramen till Er

Love u

Ulrika

onsdag 27 juni 2012

Pics från 'haven'


Trädgården
är mitt rum på sommaren. Lika roligt som det är att inreda inomhus, tycker jag det är att inreda utomhus. Där ute lever jag i min egen lilla värld och glömmer tid o rum!






Ser ni att kastanjestaketet är på plats runt trädgårdslandet :) Dock har singeln inte kommit ännu, så markduken får jag stå ut med några dagar till.
Men ni kan tro att det växer där ute. Vi äter sallad på längden, bredden o tvären ;o)

Dags att måla golv i butiken!! Ha en skön onsdag...


Hej svejs!

Ulrika




måndag 25 juni 2012

Bloggbesök


För ganska längesedan
vann jag en give away hos kära Icka med bloggen Skimmelgården. Jag fick ett presentkort i hennes butik i Göteborg och bestämde mig för ett vitt flugskåp. Tiden gick och skåpet stod kvar hos henne, men i förra veckan....äntligen....kom hon på besök :)))


Vädret visade sig från sin allra bästa sida och det blev fika hos mig ute på verandan. Hade vi inte haft några tider att passa, så hade vi nog suttit kvar där än, för himmel så trevligt vi hade :)

Inte nog med att hon hade med sig flugskåpet. Hon hade också andra presenter till mig...



Underbara hjäretskålar i finaste färgen och en tavla som passar perfekt i mitt pastellkök.
Tusen tack vännen för allt fint och för att du kom på besök.
Hoppas vi ses snart igen!!!


Härlig vecka bloggisar!

Kramar

Ulrika

fredag 22 juni 2012

Midsommarafton



Önskar Er alla vänner och bloggisar en riktigt härlig Midsommar! Hoppas att vi har vädergudarna på vår sida :)
Det här blir min midsommarstass 2012...




Puss & Kram

Ulrika


onsdag 20 juni 2012

Reklamblogg


Så här dagarna före Midsommar, tänkte jag ta tillfället i akt och göra lite reklam ;)
På vårt midsommarbord finns det alltid matjessill och nypotatis, men till de mindre brukar jag ha både köttbullar och prinskorv. Vi provade Tina Nordströms nya färdiga kryddor....


.....och Jättegott, det var precis vad det var :o)


Så prova ni med!

En midsommarhälsning till Er blir det allt, så vi hörs alldeles snart igen....


Kramisar

Ulrika


måndag 18 juni 2012

Egentid....



......en helt vanlig måndag!

Efter att ha varit hemma med lillan förra veckan som ännu en gång åkt på magsjuka, så välkomnade jag denna måndag med lovsång och jubel! Nej, skämt o sido.....så illa är det inte ;o)))
Men jag behövde fylla på min 'egentids-depå' idag.


Egentligen skulle jag kanske spendera min egentid i en snitsig hängmatta, med en bra bok och massor av rabarbersaft. Men istället åkte trädgårdsjeansen på och 'operation trädgårdsland' var ett faktum. Nu får min beställda singel gärna komma, för idag har jag lagt markduk över hela landet och kastanjestaketet är nästan på plats :)


Hoppas att ni också har en härlig måndag!

Puss på Er!!!

Ulrika


lördag 16 juni 2012

Årets första




Hej på Er!

De första smultronen är färdiga och lillan går på jakt varje dag. Nu har hon lärt sig att trä dem på strå :)


Igår var det sommarfest med picnic på dagis och nu väntar sommarfest på skolan. Picnickorgen är packad även idag; grillkött, nypotatissallad, sallad från egen skörd och 'moffe-bröd' från lokalt bageri. Jag älskar picnic av alla de slag!!!

Tusen tack för alla fina kommentarer om min butik :o) Jag blir alldeles varm o lycklig av allt ni skriver. Och jag hoppas innerligt att få träffa er i butiken ;o) 
Önskar Er en riktigt skön helg!


Puss & kram

Ulrika


onsdag 13 juni 2012

Serie: Drömprojekt del 8.



Det var ett tag sedan jag visade er lite bilder från butiksbygget. Nu är väggarna färdigbrädade och målade och golvet har påbörjats. Det är det sista stora projektet inomhus. Sedan har vi bara lite lister kvar och fönsterkarmen.



Utanför glasdörrarna ska verandan byggas. Det ser jag verligen framemot. Den kommer att bli pricken över i:et :)


Ni ser, det går sakta framåt. Men vi försöker att inte stressa. Nåt öppningsdatum är inte satt ännu, för allting tar mycket längre tid än vad man tror. Men i mitten av juli hoppas jag att jag kan återkomma med ett mer eller mindre exakt datum. Spännande.....det närmar sig ;)


Må gott o njut vänner!!


Ulrika


måndag 11 juni 2012

Weekend på Ivön


Hoppas att ni alla har haft en härlig helg! Här har vi spenderat vår:


En av mina äldsta barndomskamrater har förverkligat sin dröm.
För ett tag sedan köpte han Ivögården som ligger på den pittoreska ön Ivön mitt i Ivösjön i Skåne. Mästerkock som han är, basar han i köket och lagar underbar mat. Dessutom har han en fantastisk förmåga att få gästerna att känna sig extra välkomna.


Den här helgen var det så dags för stor invigning av Ivögården och vi ville förstås vara med och fira. Vi lämnade en regnig dansk kust och kom upp till sommar, paella och glada skratt :)
Tack Petter för en fantastisk helg!!!


Kramisar

Ulrika

fredag 8 juni 2012

Spegel, spegel på väggen där......


När tjejerna bytte rum med varandra i höstas, blev där en spegel över, som fram till nu, bara stått lutad mot hallväggen på ovanvåningen. En ful en, som har retat mig länge. Men på loppis för ett tag sedan hittade jag en ny som nu har fått sig en tur med penseln.


Eftersom där numera finns en del gröna detaljer där uppe, så fick spegeln bli i min favoritfärg; aqua. Kanske inte helt oväntat ;o)




Som ni ser så är golvet fortfarande bara vitt. Det där med grå rutor la jag på hyllan för länge sen.....men vem vet, kanske jag får för mig att måla ljusgröna rutor istället, en dag när jag inte har något annat för mig!

Vår helg bjuder på stor invigning på andra sidan sundet. Ett välbehövligt 'break' i allt butiksarbete. 


Må gott och njut helgen!

Ulrika

onsdag 6 juni 2012

Skåne i mitt hjärta

(foto:lånat från nätet)

På slingrande vägar förbi rapsfält och vackra hus o vyer, körde lillan och jag söderut i Skåne förra veckan. Skåne är verligen som vackrast när det lyser gyllengult på fälten! 

(foto: Bokcaféet i byn)

Vi var på väg till bloggträff, till Anna med 'Bokcaféet i byn' . Hon bor i ett alldeles fantastiskt hus med underbar trädgård, egenbyggt växthus och stor boksamling. Hon drömmer om att en dag öppna ett bokcafé. Och där, mitt bland alla böcker, goda théer o bakelser, kan jag verkligen se henne :) Hon är precis så gullig o mysig som hon verkar på bloggen.

(foto: Bokcaféet i byn)

Och vilket växthus!!! Genast började min projekthjärna att spinna..hihi! Här åt vi god fika och sprang ett antal rundor efter barnen, som inte riktigt tycktes njuta lika mycket som vi ;o)

(foto: Bokcaféet i byn)

Tusen tack Anna för en sååååå härlig eftermiddag. Jätteskoj att äntligen få träffa er i.r.l.......


Här lyser solen idag och jag tänker njuta den till max!
Hoppas den lyser hos Er med.


Största kramen

Ulrika

söndag 3 juni 2012

Godmorgon söndag


Helgfrukostar är något vi sätter stor vikt på i vår familj. Brödet ska vara nybakat eller nyköpt hos bagaren och det ska antingen finnas ägg o bacon på bordet eller amerikanska pannkakor med lönnsirap.


Idag blir det scones och kokta ägg.


Och äggen serveras i mina nya pastelliga äggkoppar.
För några veckor sedan kom där ett paket med postis och i det låg de här underbara äggkopparna som går precis i mina färger. Det var min kära bloggvän Marie som hittat dem på loppis och tänkt på mig direkt :) Tusen tack vännen, I just love them!!!


Ha en skön o lat söndag!

Puss

Ulrika

fredag 1 juni 2012

Det var på tiden....


......att plocka ner påskäggen som hängde i grenen ;o)


Jo, jag måste erkänna att de har hängt kvar till nu. Visserligen kändes de inte så påskiga i svart och vitt, men idag när vi träder in i första sommarmånaden, så tyckte jag själv att det gått för långt.



Istället hängde jag upp små flaskor med hundkex i. Den stora svarta spegeln som hängde här över pianot kändes alldeles för mörk och bastant. Så jag satte dit ett gammalt fönster istället. Och så ljust det plötsligt blev i vår pianohörna!

Här har helgen har startat med magsjukt barn, men förhoppningsvis bara något tillfälligt och inte smittsamt....huaaaa!!!


Trevlig helg sötisar


Ulrika