måndag 14 februari 2011

Gult är fult, eller?....

....nej, inte om ni frågar mig. Men det är heller inte min favoritfärg. Fast när våren närmar sig, är det ändå underbart att kunna njuta av ett knippe gula tulpaner.


När jag tittar närmare så hittar jag faktisk några saker i huset som är gult, som farmors gamla burk från kolonistugan. Den står på en av hyllorna i skafferiet.Mormors virkade haklappar lyser solgula och används flitigt till små sagliga barn. Och...


...planschen med gul näckros, Nuphar luteum som jag till min stora glädje fann i källaren på min mans arbete och som bara skulle kastas. Hur man nu kan slänga ut dessa dyrbara skatter?! Tur att jag, alias 'skrotlisa' kom och tog hand om dem ;o)

                        Önskar er en solig dag!
                          Ulrika

6 kommentarer:

the shed sa...

Underbara saker, så fina!
Näckrosorna är helt ljuvliga, farmors gamla burk också.
Jag blir riktigt glad av alltihop..

Xtra KRAMAR till dig på Alla hjärtans dag, Tina

Eva sa...

Så söta haklappar du visar!
Lustigt med gula funderingar i dag... Jag läste just på en blogg att folk undviker gult när de planerar sina trädgårdar. Jag tycker om både gula blommor, mitt godmorgonporslin och vår gula pläd i sängkammaren. Sådant som lyser upp och påminner om solen. Må så gott på Alla Hjärtans Dag!

Lantliv i Norregård sa...

Gult är Påsk för mig!!!
Hjärtan till Dig idag;o)

Kram Malin

Helena sa...

O här inne lyser solen idag!Gult är INTE fult.Är inte heller förtjust i gult men blir så glad av den färgen!O tänk Monte Carlo tulpaner med mimosa kvistar :-)Underbart!!!Eller såna där gula med röda strimmor o vad fint!Svavelgula storblommiga enkla buskrosor :-)Ja det finns en del fint!
Burken du visar...vilket fint minne av en mormor :-)o hakklapparna!Jag har en hel del virkade grytlappar efter Farmor o Morfar!!!!Han kunde virka han :-)
Ha en härlig dag!Söta du :-)Många hjärtliga KRAMAR från mig!

Cajsas Faster sa...

Kram tillbaks idag!

Det är verkligen en vårfärg med gult, men jag har inte heller mycket gult, men man blir verkligen glad av den!!!

Ha en fin dag! Kram från ett snöigt Östergötland!

Mamma C sa...

Gult får en faktiskt att längta till våren. Många små vårblommor är gula.
Kram mamma C