måndag 7 februari 2011

En ny Mercedes

En svart skönhet från 1920 har fått flytta in hos oss. Dock inte i garaget..hihi  (kanske ett önsketänkande) Utan på mitt skrivbord får den stå. Om jag någonsin kommer att skriva på den? Kanske den där boken som jag så länge har velat skriva.....vem vet :o) Jag är i alla fall väldigt glad för lördagens loppisfynd.De danska botanikböckerna från 1908 kom jag också över, 4 st för 40:-. Inte illa, med tanke på vilka jättefina botanikbilder där finns i dem.


Ett gäng ljusstakar till fönstret i matrummet. De två med de brända ljusen hade jag redan, så det kändes kul att hitta fyra stycken som passade så bra ihop med dem.


En fin liten såsskål till vårens blommor blev söt i köksfönstret. Här var en del av helgens finfina loppisfynd. Nu ska jag ge min nya skönhet en välbehövlig rengöring!

Hoppas att ni hade en skön helg och tusen tack för era söta grattis-hälsningar till lilltjejen :o)

                   Puss & kram

                        Ulrika            

12 kommentarer:

bakom berget sa...

Men, va snygg! Jag visste inte att Mercedes hade gjort skrivmaskiner. Den är ju verkligen läcker. Gillar även dina ljusstaksfynd. Jag är oxå lite förtjust i vackra ljusstakar och hittade två rätt fina på loppisen igår. Visst är väl såsskålen av modell Gröna Anna va? Jag har den matservisen, men hade inte sett såsskålen tidigare. Kanske man skulle hålla ögonen öppna efter en sån ute på loppisarna framöver.
Finns det gott om loppisar i dina trakter?
Hoppas att du får en fin vecka!
Kram från Åsa.

the shed sa...

Gulliga, fina du vilka fynd du hittat! Botanikhäftena blir jag så nyfiken på!! Älskar gammalt papper..
Tack själv för din hälsning. Jag kände direkt när du skrev om din ateljé att jag skulle velat vara med o se vad du hittar på. Så spännande!
Nu tycker jag att vi alla tre snart bestämmer en datum för träff.
Skönt för dig med barnvakt, KRAM PÅ DIG!/Tina

Helena sa...

Fin fina grejor du hittat!Alltid skoj att finna fler av samma ljusstake.Blir ju läckert med masseffekten.O botanik häftena vill ja gärna se bilder från sen :-)Har fotokursen börjat än?Blir lite sugen själv på att lära mig mer!
Ha det bra KRAMAR från mig!

Cajsas Faster sa...

Så du hann med lite loppis. Ja, jag kan känna att det var lite synd att jag missade Karins lådor, men det kanske blir fler gånger... Annars blir det kanske hos dej nästa gång?!

Kul med kalas, hoppas allt gick bra och Alma är nöjd!

Ska på kalas hos en kompis snart, så jag räknar med lite god mat:)

Kram

Lantliv i Norregård sa...

Hej!!!
Så fina skaer du varit ute & loppat!!!! Gillar särskilt ljusstakarna, det är så snyggt att ha dom i grupp;o)

Kram Malin

EvaB sa...

Grattis till ett-åringen om än i efterskott.

Vilken fin skrivmaskin! En sådan var min dröm när jag växte upp, de knattrade så gott. Fick en modern o smäcker Olivetti reseskrivmaskin som följde mig i ungdomen. Nu står den i en garderob, men en dag ska den återfå en hedersplats. Ska bara omorganisera och städa färdigt i arbetsrummet först... Kanske man också skulle ställa upp en flott Mercedes på önskelistan? Lycka till med din!Kram!

EvaBus sa...

Visst är gamla skrivmaskiner fina, jag har oxå en som min käre make har putsat upp. På tal om loppisfynd; i söndags kom jag över en gammal dockvagn i korg, den ska kläs med ett linnetyg och gamla spetsar. Sen får vi se var den ska "bo". Kramisar EvaBus

Charlotte sa...

Men Ullis, vad ska du med skrivmaskinen till, hihi?? Ljusstakarna är fantastiskt fina!!
Hoppas att allt är bra med dig o familjen och att vi snart kan ses. Kram Charlotte

Mamma C sa...

Hittade hit på ett bananskal, och det är jag glad för. Du har en jättefin blogg som jag ska fortsätta titta runt på. Många fina loppisfynd du gjort i helgen.
Mamma C

the shed sa...

Tror inte mina ögon, du menar att påskliljorna tittar fram! Så glad du gör mig, det var lovande. Då kommer våren snart.
Pratade lite med Marie idag och vi ser fram emot att träffas, ska bli så kul! Hör av dig om dina tankar..

Kram Tina

Industri house sa...

Blev så glad när jag hittade hit via en annan blogg! Du har ett helt fantastiskt fint hem och en jättemysig blogg!!! Hit kommer jag återkomma. Kram jessica:))

Blueness sa...

Vilka fantastiska fynd! Extra mycket tycker jag nog om din samling med ljusstakar.