lördag 10 juli 2010

Spa i trädgården

Jippiiie, aldrig trodde jag väl att jag skulle få ett sånt här badkar i trädgården. Tillsammans med mjölka-pallen, zinkhinken och tvålkoppen i emalj blev det veckans stora fynd när vi var över i Sverige. Jag blev eld o lågor när jag fann det och genast satte min projekt-hjärna igång på högvarv. Här skulle det inredas utespa i trädgården.
Platsen var given, men behöver bearbetas lite grann, vilket Thomas också behöver. Det är ju inte alltid att mina projekt går hem. Jag förklarar, visar, mäter upp med händerna och visst kan han se min begeistring, men ibland krävs det lite mer än så. Varför kan inte män se framför sig hur fint det kommer att bli?

Kanske jag ska ta saken i egna händer och snickra upp det där vita planket på två sidor om badkaret. Helst av allt vill jag ha ett gammalt fönster också på den ena sidan. Den svarta singeln ska bytas ut mot sjösten och en ros på stam ska planteras intill badkaret så att man kan njuta av rosendoft samtidigt som man badar.
Vad säger ni? Tror ni verkligen att det kommer att behövas så mycket bearbetning...självklart ska det badas under bar himmel.

Inte nog med mina badrumsfynd. Idag när vi promenerade ner till vattnet fann jag en gammal stege hos en granne på vägen. Kan inte förstå att man bara kastar saker på det viset, så jag knackade på och frågade om jag fick ta den. 'Absolut', sa grannen och förklarade att den var väldigt vinglig. Inte kunde han väl förstå att jag skulle ha den till dekoration.
Glad i hågen vandrade jag hem med min stege som nu står på terrassen med ljuslyktor på. Ibland ska man ha tur eller vara en 'heldig kartoffel' som man säger på danska :o)


Kramar från en sann lumpsamlare

3 kommentarer:

Randi sa...

Hvor ser det hyggeligt ud. Hvem vil ikke bade under åben himmel? Du er heldig.

God weekend.
Knus Randi

josse sa...

Underbart!!! Tur att Thomas ändå är ganska medgörlig, så det blir som du vill till slut ;o)

Stor kram!

Anonym sa...

Så vackert ett gammalt badkar :-) - det kommer att bli en väldig fin badplats.

Inom senaste dagarna har du väl kunnat använda den med den naturliga duschen uppifrån ;-) ?