torsdag 22 juli 2010

Loppisfynd från Jylland

Många små, men naggande goda loppisfynd blev det över på Jylland. De stora fynden fick jag dock bara känna lite på och drömma vidare om. Jag har ju överskridit gränsen för intag av stora möbler i hemmet för ett bra tag framöver enligt mannen i huset ;o) Sedan har vi ju också dilemmat att när vi ger oss iväg hela familjen, så innebär det en rullstol till stora flickan och en styck Briovagn från 60-talet á la modell större, så då förstår ni hur vårt bagageutrymme ser ut.

Visst kunde vi ha varit lite smartare när vi köpte vagn till lillan och tagit en sån där lite sportig lättviktare som nästan inte tar nån plats. Men jag ville ju så gärna ha en Rolls Royes-modell i gammal tappning. Sagt och gjort, vann en auktion på Tradera och hämtade den över gränsen...ja, nån lättviktare är det inte tal om, men himmel vad jag är glad för den :o)


Gamla mjölkflaskor med dansk text, syltburkar som nu har fått sin plats i skafferiet, 15 st dessertglas (nu ska det lagas chokladmousse) och den underbara rosenkoppen som bara blir min. De fina tygerna med brodyr köpte min kära svärmor till mig och jag tror att jag vet vad jag ska sy av de.


Är den inte helt ljuvlig!


Tre skålar med blå blommor, perfekta jordgubbsskålar. Kunde bara inte låta bli dem.


På det allra sista loppiset innan vi skulle köra hem sprang jag på en liten spegel med rostig ram. Den hade hängt i en drängkammare från 1920. En gammal kristallflaska och ett fint snapsglas med inristning i glaset fick också följa med hem för 50 kr.

....och så var det ju alla de där stenarna som jag lyckades smuggla med mig från stranden.

Luftpussar till er (för kramas kan man ju knappast i den här värmen)

2 kommentarer:

Josse sa...

Vilka fina fynd!
Jag har knappt varit på några loppisar denna semestern, men fyndade en hela massa på Ullared idag i alla fall :o)
Kram på dig!

Cajsas Faster sa...

Vilken fin blogg du har! Hittade till dig i cyberrymden.
Massor med fina utesaker till trädgården, de ser härliga ut!
Trevlig helg, Marie