måndag 17 januari 2011

Semel-bak

Finns det nåt godare än semlor? Ja förutom lussekatter då! Konstigt att jag har fastnat för säsongsbakelserna eller finns det kanske någon mening med det, gottegris som jag är :o) Året runt och jag hade rullat fram som en Michelin.




Igår blev det vetebullsbak och efter en promenad i skogen, fikade vi på hemmagjorda semlor. 'De bästa jag har smakat', sa mannen i huset och jag måste hålla med om att de var riktigt mumsiga. Idag kommer en kär väninna på besök och nog kommer det att bli en semla till kaffet idag också. Mmmmm, 'semel-säsongen' har bara börjat ;o)

Ha en skön start på veckan och kläm en semla ni med!

                                          Kramisar
                           Ulrika

11 kommentarer:

Sandie sa...

Hvor hyggeligt :) Jeg elsker semlor, og SKAL have hvert år når vi er på ferie i Sverige.
Har du en god opskrift du vil dele? ;)

bakom berget sa...

God morgon! Vad gott det där såg ut då! Jag tror visst att det ska bakas hos oss ikväll. Smart att göra så där små semlor, så kan man ju äta dom som smågodis. Fniss;)
Ha en fin dag! Kram Åsa.

Helena sa...

Mm hemma gjorda semlor det är gott det.Kanke du mest gillar klassiska semlor annars kan jag tipsa om min favorit.Blanda mosade hallon i grädden(mest för att få färg) o lägg några st.hela på mandelmassan!Det är så himla gott!Blåbär är inte heller dumt:-)Jag är något av av en semmel expert om man nu kan vara det fniss
Kram från mig!
Tack gulliga du för alla rara kommentarer du skriver hos mig.Jag blir alltid så glad när du skrivit :-)

Anonym sa...

Semlor - Uhhmmmm :-) Love it <3

Köpte några i Kristianstad förra veckan med kakao i bulle och vispgrädde och med kaffesirap i marsipansmeten. Väldig gott var det faktiskt.

:-) KRAM

Cajsas Faster sa...

Vilka fina semlor, smakar säkert jättegott också.
Har inte ätit nån än i år, kanske skulle slå mig på bakning och överraska familjen...

Ha en bra dag med din väninna!
Kram

Norregård sa...

Fina semlor, men jag står över!!! Om de inte är utan mandelmassa förstås;o)

Kram Malin

EvaB sa...

Jag funderade på om jag skulle göra fastlagsbullar (semlor) i stället för kanelsnurror i dag, men jag tyckte det var för tidigt på säsongen. När jag såg dina fina bilder ångrade jag mig nästan. Dina semlor ser så läckra ut. Det får kanske bli släta bullar rätt snart även i min bakskål. Det är väl en härlig kaktradition vi har!

Tina sa...

Gokväll vännen, semlorna är säkert uppätna vid det här laget. Tänk vad jag blev sugen nu!
Hoppas dagen varit bra och att du får en ännu bättre tisdag.

Stora kramen Tina

Tina sa...

29 spänn! Helt galet billigt, min kommer från syrran och kostade 49 kr + moms. Ja, jag skulle kunna tänka mig bo i Danmark av många olika skäl, det märker jag nu..

KRAMEN Tina

BelovedbyLinda sa...

Åhh semlor-mums!!! Va fina dem blev :)

Kram Linda

Sandie sa...

Hej Ulrika

Jeg tror jeg kan klare opskriften på svensk :)

sandie@hedelain.dk

Tak :)