fredag 30 september 2011



                Äntligen fredag.....



.....säger jag, fast jag just nu kan titulera mig halvmammaledig hausfrau med stooooora ambitioner om ett nytt drömjobb :o) De växer inte på trän' de där drömjobben precis! Jag hade det mest underbara jobb man kan tänka sig, i alla fall för en kreativ nörd som mig, men sa upp mig när jag flyttade till Danmark. Jaja...det hjälper ju inte att sitta här och ångra sig nu, för hur jag än vänder o vrider på det så vet jag inte hur vi skulle få ihop det där med pendlingstiden i vår familj!!

det är bara att njuta av att det är fredag, sippa ett glas rött i den värmande höstsolen och blicka framåt. Drömjobbet kommer nog!! I alla fall är jag och maken på väg att förverkliga en annan dröm som vi hoppas står klart till påsk 2012. Men mer om det en annan gång ;o)


Idag lite bilder från matsalen där vi intager alla mål, morgon, middag, kväll. I höst klär jag för ovanlighetens skull rummet i lila och ljung, en färg som gör mig riktigt glad.




                  
              Bästa soliga helgen önskar jag Er!

(har försökt att kommentera hos flera av er, men blogger ger mig inte tillåtelse att sända det vidare...någon annan som har samma problem?? Så ha förtröstan, jag hör av mig så fort det går ;o)))

                                  Puss o kram

                                

onsdag 28 september 2011

                 
                  På soffbordet just nu


Pumpor tycker jag är så otroligt dekorativa och köper gärna i alla möjliga färger och storlekar. På soffbordet blev det till ett litet orange arrangemang. En färgklick bland vita soffor och svart/vit-randiga kuddar i bästa Tine K-stil.


Ett matchande doftljus fick jag av en väninna och det doftar härlig höst när vi tänder det till kvällen.


  
    Bästa onsdagen till Er kära vänner!

                                   
                                    Ulrika

måndag 26 september 2011

Så blev den vit...

                                   
                                      .....pianopallen!



För ett tag sedan fann jag min gamla svarta pianopall bland allt bråte i garaget och tyckte att den behövde en makeover. Sagt och gjort, några drag med vit färg, lite slipning och nytt linnetyg som jag målat på. Och voilà, pallen i ny skepnad!!


Och ett något uppmjukat hörn, som annars dominerades av det stora svarta pianot. Jag vet också två små tjejer som tycker att den är något stabilare att sitta på än snurrpallen, för nu plinkas och plånkas det för fullt här hemma igen ;o)

Hoppas att ni hade en lika fantastisk hösthelg som vi har haft här på Danmarks östkust. Igår satt vi  vid barnens egna bålplats tillsammans med grannarna och grillade korv. Det är Höst när den är som bäst!!

                  Kram på er

                               Ulrika

fredag 23 september 2011

         

                 Tjingeling fredag!




Min favoritvåg av många, är den här svarta som jag har fått av min farmor och farfar. Två underbara människor som tyvärr inte finns hos mig idag. Vi stod varann väldigt nära och därför betyder vågen lite extra för mig. Tillsammans med några andra kära ägodelar, blir det ett fint stilleben i köket.


De små juleljushållarna hittade min man på tippen sist vi var där. På 'vår' tipp finns en stor container som man kan gå in i, där folk 'slänger' saker som ska vidare till second hand-butiker. Egentligen får man inte ta saker därifrån, men hur lätt är det att låta bli, för en sån som mig?? ;o)

Så jodå, en hel liten låda full av dessa underbara små tingestar gömde sig därinne och jag var ju snabb som vanligt. Men himmel, vad är det folk slänger egentligen??? Fast.....skräp för andra, skatter för mig :o)


                      Ha en underbar helg!

                      Kram från 'tippen-tjyven'

tisdag 20 september 2011

Ett äpple om dagen.....




....Och kanske lite mer därtill! Här frossar vi i äpplen på både längden och tvären. Bland mina favoriter finns äpplekräm med smak av kanel. Än så länge ger våra äppleträd inga mängder frukt, men i år blev det i alla fall till två satser kräm och ett par pajer.



              Så här såg det ut på verandan igår..... 
På en pläd i den värmande höstsolen njöt jag en kopp kaffe och Lantliv, den svenskaste av alla tidningar! Tur att jag bara har 20 minuter över sundet till närmsta Pressbyrå ;o))


Ha en skön tisdag och glöm inte det där äpplet ;o)

                         Kram, Ulrika

söndag 18 september 2011

Le bol


N
u när min äggkoppssamling har blivit stor o fin, är det så dags att börja samla på något nytt, nämligen franska café au lait-skålar.
Nåja....franska eller inte, bara de passar in i mitt kök och fyller sin funktion. Visst finns det många nya fina varianter, bl a från Green Gate, men jag vill ju gärna ha loppade och det är inte helt lätt att finna dem.


Men på sista loppan kom jag över två stycken till, en prickig och en blommig. Nu har i alla fall alla i familjen varsin :o)


Idag är det riktig höst här och vad passar då inte bättre än en het 'café au lait dans un bol'.....

                            A bientôt mes amies

                                  Ulrika

torsdag 15 september 2011

En utmaning

För ett tag sedan fick jag en utmaning av urgulliga Aka med bloggen A House With A View. (ni måste kika in på hennes mysiga blogg = me like!!) Utmaningen var att skriva om en person som betyder eller har betytt väldigt mycket. Runt omkring mig finns det nära o kära, familj och underbara vänner som på många olika sätt är betydelsefulla för mig, därför blev det ett väldigt svårt uppdrag.



                 Men jag tänkte lägga fram det så här;

Ett av mina största intressen är trädgård och det är här min älskade mamma o mormor kommer in i bilden. De är nämligen mina stora förebilder vad gäller trädgård. De är kunniga, duktiga, flitiga och en enorm inspiration. Och det känns fantastiskt att vi har detta gemensamma intresse.

Det är så himla kul att sitta i mina föräldrars engelska växthus eller uppe hos mormor i sommarstugan och utbyta tips o idéer under tiden vi sippar ett glas rött, besöka inspirerande  trädgårdar ihop eller vrålshoppa på plantskolorna. Och efteråt fnissar vi vilt när vi försöker trycka in allt i bilen ;o)




Vem är betydelsefull i ditt liv? Jag ger utmaningen vidare till den som vill berätta.... :o)

Men visst är det härligt när man vet att det finns så många betydelsefulla personer runt en, personer man älskar och ser upp till. Lite bilder från verandan i höstskrud bjuder jag på idag här ifrån sängkanten, då jag tydligen inte kunde undgå maginfluensan ändå :o((((


           Ha en härlig hösthelg!!

(förhoppningsvis är jag på benen igen, full av energi och med projektabstinens ;o))

                               Ulrika

måndag 12 september 2011

Bäst med hösten

Det finns tre saker som jag gillar allra bäst med hösten. Det färgrika urvalet av blommor o pumpor, färska grönsaker direkt från landet och stearinljusen som nu lyser upp varje liten mörk vrå i hemmet.


För ett tag sedan hade jag besök av en väninna från andra sidan sundet och hon hade, till min stora glädje, med sig en stor papperskasse full av grönsaker. Dessa hade hon plockat i deras fantastiska koloniträdgård.


Mmmm.....en massa gott blev det till! En kanonpresent helt i min smak :o) Något eget grönsaksland har vi inte ännu, men det är nästa sommars projekt. Mannen min har redan gjort planteringslådor a´la Ernst som nu står och väntar på att fyllas med fröer och planter.

      Ha en skön start på veckan!

( Pust...1-dags-maginfluensan är över, och frågan är väl om det verkligen var maginfluensa? Själv brukar jag ligga däckad i en vecka. Men stora dottern är frisk som en nötkärna igen, skönt!! :o)

                        Kramis, Ulrika

söndag 11 september 2011

Tjolahopp.....

.....så glad jag blev när det plötsligt damp ner en award till mig :o) Den kommer från gulliga Tina med bloggen Tinas vita bo. Hon bor nere i Tyskland och har ett ljuuuuvligt vitt och romantiskt hem. Ni måste kika in till henne!

                               Tack söta du!!


Nu ska jag svara på några frågor om mitt liv i blogglandia:

1. Varför började du blogga?  Jag hade länge funderat på om jag överhuvudtaget skulle ha tid till en egen inredningsblogg i mitt redan välfyllda liv. Men en kväll satt jag och lekte vid tangenterna och vips hade 'Norr om Köpenhamn' kommit till. Absolut inget jag ångrar :o)

2. Vilka bloggar följer du? Jag följer först och främst inredningsbloggar med den lantliga stilen som röd tråd. Men eftersom jag är lika intresserad av trädgård blir det också några trädgårdsbloggar och bloggar om böcker. Böcker har alltid betytt mycket för mig och det är härligt med nya tips o idéer.

3. Favoritfärger? Vitt är absolut en favvis när det kommer till inredning. Gärna med en touch av brunt o svart. I klädväg väljer jag gärna brunt, rosa och turkost.

4. Favoritfilm? 'Så som i Himmelen' är outstanding. 'the Holiday' och 'love actually' kommer tätt efter, tillsammans med Julia Robertsfilmer. 'Feel good'-filmer är gottigt för själen ;o)

5. Vilket land drömmer du om att besöka och varför? Italien står på tur på min reselista. Och dit vill jag gärna för matens skull...älskar pasta i alla de former ;o) En av mina käraste väninnor bor i Australien, så dit vill jag gärna resa igen. Och Afrika lockar på hög nivå......


Jag har så svårt att skicka awarden vidare, för ni är många många där ute med underbara bloggar. Så en stooooooor award till er alla. Och ni som känner er manade får gärna svara på frågorna!
Hoppas ni har en skön helg och förhoppningsvis ingen sjukstuga som vi har. Här härjar maginfluensa och det är nåt av det värsta jag vet....blääää! Jag gör allt för att hålla mig borta från det.

                Tjingeling söta!

                             Ulrika

torsdag 8 september 2011

Så var den min


Ä
ntligen, äntligen har jag hittat lampan som jag letat efter så länge. Och när det kommer till rost och krusiduller, så är det rena värstingvarianten! Och här, vid min favoritplats får den stå och belysa mörka höstkvällar. Om det ska slappnas av, är det gärna här jag placerar min rumpa i fällen ;o)




Den uppmärksamme kanske ser att bordet har blivit vitt igen. Visst var det fint i turkost, men nyansen var lite för ljus och kändes allt för somrig nu.



Den gamla 'nattekjolen' fick jag av svärmor i helgen. Den är så himla fin, så den får hänga framme på skåpet.

Hörs vi inte innan, så önskar jag er en härlig septemberhelg!!!

                    Kraaaaaaamis

                            Ulrika

måndag 5 september 2011

Tänk om......



......man skulle ta och öppna sitt alldeles egna Spa här i trädgården....eller kanske inte?!? Vill nog ha mitt utebadrum för mig själv nu när det står färdigt. Inga bubblor finns det, men väl en fantastisk utsikt och champagneglaset kan man ha nära till hands på pallen ;o)




Efter badet kan man slänga sig i den gamla korgstolen som jag kom över på loppis i lördags. En riktigt goding med dyna och allt....



Hoppas att ni hade en skön helg och fick känna av den där sensommarvärmen. Själv drog jag ut symaskinen på verandan igår och satt hela dagen o sydde kläder till minstingen under parasollet. Det var en härlig söndag....... :o)))))

Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och fortsätta sy. Fast idag blir det i ateljén, då regnet öser ner!

                    Puss på Er sötnosar

                              Ulrika

fredag 2 september 2011

Black & White


H
ar plötsligt fått en oförklarlig förkärlek för svarta detaljer. Jag har märkt att de sakta smyger sig in i inredningen, rum för rum. Den enda anledningen jag kan komma på, är HÖST! Precis som jag dras till pastell på våren, dras jag nu till svart, brunt och grova linnetyger.


På pottskåpet uppe i hallen har stilen blivit mer avskalad. Mannens buddhar från otaliga resor har jag lärt att acceptera och blir nu en del av min annars lantliga inredning (inte alltid så lätt som det låter. Det finns fortfarande platser i huset med Buddha-förbud) ;o)

              Varsågoda, en liten bildkavalkad från ovanvåningen:




Hade länge gått och funderat på nya lampor till sovrummet, då jag snubblade över dessa svarta och vips stod de hos oss. De blir en fin, lite modern kontrast till vår järnsäng. Nu ska jag bara överföra min idé till maken om ny tapet på garderobsdörrarna, en beige/svart Toile de Jouy. Hihi...tror ni jag lyckas? ;o)

  Önskar Er alla en sköööön helg!

                  Puss & Kram, Ulrika