torsdag 15 september 2011

En utmaning

För ett tag sedan fick jag en utmaning av urgulliga Aka med bloggen A House With A View. (ni måste kika in på hennes mysiga blogg = me like!!) Utmaningen var att skriva om en person som betyder eller har betytt väldigt mycket. Runt omkring mig finns det nära o kära, familj och underbara vänner som på många olika sätt är betydelsefulla för mig, därför blev det ett väldigt svårt uppdrag.                 Men jag tänkte lägga fram det så här;

Ett av mina största intressen är trädgård och det är här min älskade mamma o mormor kommer in i bilden. De är nämligen mina stora förebilder vad gäller trädgård. De är kunniga, duktiga, flitiga och en enorm inspiration. Och det känns fantastiskt att vi har detta gemensamma intresse.

Det är så himla kul att sitta i mina föräldrars engelska växthus eller uppe hos mormor i sommarstugan och utbyta tips o idéer under tiden vi sippar ett glas rött, besöka inspirerande  trädgårdar ihop eller vrålshoppa på plantskolorna. Och efteråt fnissar vi vilt när vi försöker trycka in allt i bilen ;o)
Vem är betydelsefull i ditt liv? Jag ger utmaningen vidare till den som vill berätta.... :o)

Men visst är det härligt när man vet att det finns så många betydelsefulla personer runt en, personer man älskar och ser upp till. Lite bilder från verandan i höstskrud bjuder jag på idag här ifrån sängkanten, då jag tydligen inte kunde undgå maginfluensan ändå :o((((


           Ha en härlig hösthelg!!

(förhoppningsvis är jag på benen igen, full av energi och med projektabstinens ;o))

                               Ulrika

11 kommentarer:

Cajsas Faster sa...

Fint höstpiffat du har! Härliga färger:)
Jag gillar också min mormor och mamma..

Krya på dig så är du nog snart på g igen!
Kram Marie

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Åh va fint skrivet av dig om din kära mor & mormor..:) Härligt att ha människor man älska omkring sig.

Hoppas du kryar på dig snart igen
Stor kram Susanne

bakom berget sa...

Va mysigt att du och din mamma&mormor har samma intressen. Jag har tyvärr inte min mormor i livet längre, men hon var min allra bästa vän. Jag har fått mycket från henne vad gäller intressen. Men min mamma och jag gör oxå såna där shoppingutflykter ibland som du beskriver, till nån trevlig trädgårdsbutik eller så. Fast jag är nog den som shoppar loss mest. Ha ha ha...
Åh va fint du har det där hos dig. Så höstfint. Hoppas du kryar på dig fort, för att ha maginfluensa det är ju såå kass.
Kram till Dig!

LOTTAS HOME sa...

Härliga höstbilder du bjuder oss på.
Stackars dig, hoppas att du snart är på benen igen!
Krya på dig kram Lotta

Njut av livets goda ting sa...

Hej fina Ulrika.
Va fint och härligt du skriver om din mamma och mormor, så underbart att dela ett stort intresse med dom. Sen att vara tre generationer som ger varandra tips och råd, kan tänka mig att speciellt din mormor har många fina tips.
Jag har också många personer runt mig som betyder otroligt mycket och det är verkligen dom man ska ta vara på och va rädd om.
Tack för ett fint inlägg och dina alltid så fina kommentarer hos mig.
ha en fin dag.
Kram kram
Jessica

Ha

Mamma C sa...

Roligt och kul när tre generationer kan ge tips och råd i något man gillar. Fint höstpiffat på din altan. Skickar en krya på dig kram.
Kram Mamma C

Lisas torp sa...

Vilka jättehärliga bilder du visar!
Visst är det fint att ha betydelsefulla människor i sin närhet! Mor- och farmödrar tror jag är viktiga personer och ger oss länkar bakåt på ett betydelsefullt sätt!
Kram
Lisa

Loella sa...

Vad mys du har på dina bilder, och vad härligt du beskriver!

Även min mamma är oerhört betydelsefull för mig, mina söner så klart....vänner och nära kära...och dig, dig gillar jag också :)

Kramis Loellan

rosenälvorna sa...

Först av allt, krya på dig!!! Och så jättekul att dela trädgårdsintresset med sin mamma och mormor. Själv har jag min pappa som jag delar intresset med, men det blir ju inte så att vi åker iväg och tokshoppar och sippar på vin ihop ;) tyvärr, utan på ett mer mycket praktiskt sätt, dela frön, nypa skott.... Kram Christina

Industri house sa...

Så fint skrivet ulrika! Här har jag också så många som betyder mycket för mig, så jag skulle ha lite svårt att bestämma mig för en endaste:)Man får vara glad och tacksam att man har så go familj och underbara vänner, det är så betydelsefullt:)Ha en trevlig helg, kramkram jessica.

Bokcaféet i byn sa...

Så fint du skriver Ulrika!
Min mamma har också alltid varit trädgårdsfantast och haft riktigt gröna fingrar. Jag trodde länge inte att jag delade det intresset men så plötsligt hände ngt, jag märkte att jag också njuter av blommor och att få ta del av vad trädgården erbjuder under de olika årstiderna. I och med flytten ner till Skåne och förvärvandet av ett hus med en innergård full av prunkande rosor växte en kärlek för rosor fram. Denna sommar började vi odla på allvar i trädgårdslandet och även det är jag nu helt "hooked" på. grönt är skönt helt enkelt!
Ha en toppen helg och hoppas verkligen du mår bättre!
Kram Anna