tisdag 28 februari 2012

Snuvad på våren

Den här veckan har de lovat 12 graders värme och vår, men igår kände jag mig verkligen snuvad på konfekten. Stora vita lovikkavantar föll och temperaturen sjönk under minusstrecket....hmmm, inte riktigt det jag hade lust till på morgonkvisten när jag begav mig iväg.


Idag visar jag den fina kryddhyllan jag fick av min svägerska för ett tag sedan. Den skulle bara kastas ut, men så kom hon att tänka på hon loppisfreaket norr om Kph. Och självklart hamnade den hos mig ;o) Den kommer från hennes mormor och har stått på en gammal gård i Sydjylland.



Nu ska jag återgå till mitt brödbak, för det är det som står på schemat idag och ett par möbler ska jag också hinna måla. Ha en riktigt skön dag vänner!


                     Tisdagskram

                                        Ulrika

fredag 24 februari 2012

Och solen lyste in....

                   

Äntligen kommer ljuset tillbaka! Ingen snö, frost eller halka här mer. Istället lyser solen från en ljusblå himmel och det känns att våren är på ingång. Åååååååh vad jag har längtat. Skulle man inte bara kunna hoppa över januari o februari eller kanske placera sig i horisontalläge på sydligare breddgrader i två månader. Jo, jag tror på det sistnämnda!!




Fredag och helg igen... Imorgon styr jag kosan mot Malmö. Det ska bli loppis, besök på mitt gamla jobb, fika med väninnan och tjejmiddag på kvällen. En perfekt lördag med andra ord :o) Önskar också Er en perfekt helg!

                      
                 Stoooor VÅRkram

                                        Ulrika

onsdag 22 februari 2012

Ett litet kik.....

......i vårt badrum kan ni väl få en helt vanlig onsdag som denna!



Om sisådär 8-10 år går vi igång med 'operation Badrum'. Tanken på hur det ska se ut har jag fått för längesen, så kära make 'det behöver du inte alls tänka på' ;o))
Fast än så länge duger det vi har, men det är klart att jag måste få gå och drömma lite!




                      Kramis på Er!!!

                                          Ulrika

måndag 20 februari 2012

Mitt solskenshörn

Loppis, gäster, barnvakt och simhallen; så har min helg sett ut! Och för ovanlighetens skull har den känts väldigt lång. Men nu till en ny vecka som tar oss ett steg närmre våren. Här har temperaturen stigit till plus och nog sjutton om det inte luktar lite vår ändå ;o)


Med våren kommer färgerna och vad gör man med en alldeles tråkig papperslåda när man plötsligt får lite tid över? Jo, klär in den i blommigt tyg och ställer den i favvishörnan.


Här har jag inte spenderat många minuter i helgen, men den här veckan ska jag ta mig tid. En kopp thé, senaste Jeanne d' Arc-tidningen och solen som lyser in. Mmmm.....kanske redan idag :o)

          Ha en ljuvlig dag bloggisar!!

                             Kram
                                          
                                             Ulrika

fredag 17 februari 2012

Årets första pärlisar


Vårblommor är verkligen ett välkommet inslag i inredningen just nu. Trots att termometern fortfarande visar på minusstrecket och snön faktiskt faller här nere i söder, så ger de första pärlhyacinterna en känsla av att våren är på väg.


Sportlovsveckan lider mot sitt slut och maken och jag kan glatt konstatera att vårt butiksbygge är på G igen. Väl påklädda har vi under ett par dagar fått isolerat både innertak och gavlar och det är en fantastisk känsla att se det växa fram :o)

                 Trevlig helg vänner!

                                      Ulrika

tisdag 14 februari 2012

SERIE: Drömprojekt 3.

Så lämnade muraren oss till slut och plötsligt behövde jag inte göra så många koppar kaffe per dag längre ;o)


Snickarna tog vid efter att butiken stått i vila i tre månader och NU gick det plötsligt undan. Trots decemberkyla hade vi två väldigt effektiva snickare. Det var lika spännande varje dag att komma hem från jobbet och se hur långt de hunnit. Här är de första takstolarna på plats!


Alla takstolar på plats och som ni ser går taket utöver på ena sidan. Det är där den amerikanska verandan ska vara. Ett tips från en granne, då vi plötsligt stod och hade problem med takhöjden och ni vet det där med grannens gräns etc. Därför fick vi flytta mittpunkten på taket och själaglad blev jag när jag nu blir med veranda. Då kan jag även ha försäljning här ute på sommaren :o)

                                         
                                       Kransen i topp som sig bör!


Nu börjar det ju likna något och vid det här laget har jag redan inrett hela butiken i huvudet och vet vart allt ska stå ;o) Det var allt från bygget för den här veckan. Hoppas att er vecka har börjat bra. Här i Danmark är det sportlov och vi är allesammans lediga. Skönt!!

                  Stor vit snöig kram

                                       Ulrika

fredag 10 februari 2012

Fredagsmys


Fredags-tapas med gott vin är avklarad och nu väntar en gosig stund i soffan med bästa familjen och självklart danska X-factor. Det är så här vi firar fredagkvällen hos oss!


Imorgon ska jag spendera mesta av tiden i köket och baka bröd och bullar till söndagens kalas och brunch med släkten. Ännu en stor dag för vår minsta lilla plutt :o)

            Önskar Er en mysig helg!

                                    Ulrika

onsdag 8 februari 2012

PIP-studiotapet


Ledig dag = pysseldag. Idag tänkte jag hinna pyssla med en hel del saker som ska vara ute i butiken. I alla fall var det min tanke denna gråkalla onsdag! Men våra kära barn har hållt mig vaken inatt, så jag känner mig något mosig i hjärnkontoret. Kanske en stor latte kan råda bot på det och ge en energikick!!


Tack söta för grattishälsningarna till lillan i måndags. Firade gjorde vi i Köpenhamn hela dagen där jag kom över de här finfina lådorna till lilla A:s rum. Passar perfekt till den nya PIP-studiotapeten som ni ser i bakgrunden. Det är faktiskt samma som hon hade i sitt förra rum. I höstas bytte tjejerna rum med varandra. Stora L fick en ny fondtapet och lilla A fick nöja sig med målade väggar ett tag, men jag gillar verkligen den här tapeten så det fick bli en fondvägg av den igen.

Foto på tjejernas rum kommer så småningom. Jag väntar bara på några detaljer till. Ha en härlig onsdag...nu vänder det mot helg :o)

                                       Puss & Kram

                               Ulrika  (fortfarande gift ;o)))

söndag 5 februari 2012

Min helg har bestått av loppisbesök och tapetsering. Loppisbesöket var av det mer vällyckade slaget, tapetseringen av det mindre. Hos oss betyder tapetsering en kamp på liv eller död och jag tror att vi ska vara glada om vi kommer helskinnade ur tapetklister-träsk-h-t utan att skriva under några skilsmässopapper!! Någon som känner igen sig?


Det hade varit så mycket lättare att klistra/spika upp ruffiga brädor som jag har gjort här i hallen på ovanvåningen, än att ta kampen om att få upp en tapet som ska mönsterpassas och dessutom bara finns i ett exemplar. Det vill säga 1. rulle för att jag, alias snåljåp, inte köper en extra för eventuella felmått.


För de där felmåtten, de kommer med all säkerhet. Och hur lätt är det inte att slinta med slö-kniven när man ska ta av överflödig tapet och pappret kryllar sig som en permanentad lock. Ååååååh varför kan jag bara inte vänta tills klistret har torkat ordentligt??


Som sagt, tapetsering är inget för ett atomkraftverk som mig (mannens alltid så söta beskrivning av mig) och jag har med all bestämdhet gått in för att hädanefter syns jag bara med pensel eller hammare i handen. Skulle jag få ett återfall, så snälla, få mig genast på andra tankar.



Vår blivande 2-åring blev i alla fall själaglad för sin nya PIP-studio tapet med körsbärsgrenar och fjärilar och om det inte ligger ett skilsmässopapper på köksbordet imorgonbitti, så får jag väl ändå erkänna att vi faktiskt gjorde ett ganska bra arbete ;o)

Hoppas att er helg var mindre kampfylld och mer fridfull än min. Nu kastar vi oss ut i en ny vecka......  Grattis älskade gullunge på din stora dag imorgon!!!

                    Största kramen

                                              Barsebäcks-bruden

fredag 3 februari 2012

Favoritsaker

Bara en liten bild på några av mina favoritsaker. Sifoner äger jag några stycken, men skulle kunna tänka mig ett par till :o) Soppterriner har jag också haft turen att komma över billigt på loppis. Tänker behålla ett par själv och säljer resten i butiken.


Och så café au lait-skålarna som inte är helt lätta att hitta. Min samling är uppe i fem nu, men letar fortfarande efter några till.

Det var några som frågade var mina bakformar är inköpta och de finns att köpa på Kvickly här i Danmark, motsvarigheten till Coop och Ica Maxi. Och för dig Mona G som gärna ville ha recept på bröden, så får du gärna skicka din adress till min mail (står ute till höger) så skickar jag recepten till dig :o)

            
          Trevlig helg o kram på Er!!!

                                        Ulrika

onsdag 1 februari 2012

Vintertema

Innan jag ger mig in i pastelldjungeln som jag gör varje vår, så erkänner jag att vintern fortfarande håller ett hårt grepp om oss. Inte för att det syns så mycket på marken längre, men det känns i både kropp o själ när jag stretar iväg på järnhästen med min 2-åring varje morgon. Huuuuu...för vinter och kyla!!


När det kommer till inredning är det fortfarande vintertema som gäller, ja förutom i köket då som alltid ser ut som a´la Leila. Kottar och ljus dominerar och den sobra färgskalan håller i sig.



Men det lär nog inte dröja länge förrän pastell-lisa visar sitt rätta jag och då får möblerna se upp. Förra året fick jag pippi på aqua och både det ena och det andra blev pastellgrönt. Dock med viss ånger.....Tur att man bara kan måla över det igen ;o)

               Bästa onsdagen till Er!

                                  Ulrika