onsdag 31 augusti 2011

En trädgårdsruin

'Den som äger en trädgård och en boksamling saknar intet'
                                                                      Cicero (106 f. Kr-43 f.Kr)

Om livet bara vore så enkelt ;o) Men visst känner jag mig rik på min trädgård. Än är det långt kvar till drömträdgården, men vi är på god väg!


Efter två år upptäckte jag att vi faktiskt har en alldeles egen liten ruin i ett hörn, i alla fall tycker jag att det ser ut som en ruin. Intill ligger skuggrabatten som är ett nytt experiment för i år.


Jag gillar saker som man inte upptäcker med en gång i trädgården. Som den här glaskulan som hänger i ormhasseln. För att få syn på den måste man kika ordentligt in mellan grenarna.




Kärleksörten är en av mina höstfavoriter och står tillsammans med gräs, alunrot o funkior i skuggrabatten. Egentligen kräver den nog lite mer sol, men än så länge har den inte klagat ;o) Här på andra sidan sundet regnar det mest hela tiden just nu och trädgårdsarbete hägrar inte riktigt. Men jag längtar efter en solig höstdag, då mina nya tulpanlökar ska i jorden tillsammans med vita tazetter och alliumbollar.

              Ha en skön onsdag!

                             Kram Ulrika


måndag 29 augusti 2011


                  Godmorgon!!!

Hoppas att alla har haft en härlig helg och något mindre regnig än vår. Att köpa en utlandssemester efter den här regniga sommaren känns väldigt aktuellt. Vi kan i alla fall vara glada för att vi bor högt upp på en topp, för många som har drabbats av översvämningar här i Danmark.


Vad gör man då när det regnar som mest? Ja, jag brukar då aldrig ha några svårigheter att sysselsätta mig, med den 'projekthjärna' jag har. Så en runda vid symaskinen och de nya soffkuddarna blev klara.


Hittade ett par av mina favvisljusstakar i en flyttkartong häromdagen och dessa hamnade på soffbordet. Kul när man finner något bortglömt :o)

                    Ha en skön måndag vänner!

                              Kramar, Ulrika

torsdag 25 augusti 2011

Sista doften av sommar



Sista lavendeln är avklippt för den här sommaren. Nästa år är plantorna ännu större, lavendelhäcken har växt samman och blommorna blir ännu fler. Jag längtar redan...... :o)  Lavendel är en av mina favoritblommor och får mig att minnas barndomens somrar i Frankrike.



I vinter ska jag njuta av doften från buketterna jag hängt runt om i huset. Ett litet sniff och jag är tillbaks i sommarvärmen.....
Men än finns det tid att njuta av värmen. För om man ska tro vädergurun, så ska resten av augusti visa sig från sin bästa sida och det gillar vi, eller hur ;o)

            Soliga torsdagshälsningar

                                  Ulrika

tisdag 23 augusti 2011

Nya fynd

Men herregud, gör hon inget annat än och springer på loppis hela tiden?, tänker ni väl. Ja, man skulle nog kunna tro det. Men att köra förbi en loppisskylt utan och stanna, det är väl synd.....tänk vilka fynd man kan missa ;o)


En loppisskylt på självaste 1-års-bröllopsdagen ledde till otroliga fynd och jag jublade hela vägen hem. Bl a det här diskstället, en golvlampa som jag har kikat efter jättelänge och ett gammalt cykelställ i gjutjärn ( så där härligt slitet vitmålat) som stått hos en bagare i Kvistgård.


Termosen fyndade jag på en loppis för ett par veckor sedan. Blev så glad, för det var precis den turkosa jag har letat efter.


De andra fynden visar jag en annan dag. Nu ska jag greppa målarpenseln och måla vidare på mitt bord.....ni vet det som blev turkost ett tag ;o)

Tusen tack söta ni för alla fina kommentarer på vår 1-årsdag. Jag blev rörande glad :o)

                      Puss på Er

söndag 21 augusti 2011

Pappersbröllop


                  Idag firar vi 1-årig bröllopsdag :o)

Himmel vad det här året har gått fort...... Jag minns alla förberedelser, magpirret och önskan om ett fantastiskt väder, som om det vore igår. Vigseln hölls på stranden, på dansk mark, med utsikt över Sverige och vår stora dag blev precis som vi hade önskat.




Redan från början visste jag att jag ville ha en lite annorlunda kreation, så jag bad en väninna sticka toppen och själv sydde jag kjolen. Två stora grå sidenblommor fick bli utsmyckning och i de silvriga skorna kände jag mig som Askungen :o)

Idag börjar vi vårt firande med brunch vid vattnet. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda....

                        Love is all we need friends

                              Puss på Er

torsdag 18 augusti 2011

Senaste loppefyndet




Jodå, det stod helt klart o tydligt Ulrika ljusstaken. Det gick absolut inte att bara gå förbi. Dragningskraften var enorm och det bokstavligt talat lyste om den. Jag roffade åt mig den på studs och betalade de ynkliga 50 kr mannen begärde. Om det så hade stått en nolla till bakom 50, så hade den varit min ;o)


Nu tronar den på byrån i hallen och är verkligen det första man ser när man stiger innanför. Jag förvånas fortfarande över att ingen annan klapp den före mig....loppisen hade ju redan pågått en timmes tid. Men glad för det är jag.....tralala!!!!


I helgen ska det firas och vad det är vi firar, det får ni se nästa gång ;o) Ha en underbar torsdag och skön start på helgen kära vänner!!!

                                    Puss & Kram

                              Loppelisan


måndag 15 augusti 2011

Mörk inspiration

I mitt förra inlägg beklagade jag mig över mörka ytor och min svårighet att få till det på dessa. Men mörka detaljer får gärna ta plats hos oss och skapa kontrast bland allt det vita. Till hösten är jag sugen på lite svart och vad tror ni om de här tygerna som kommande soffkuddar? Inköpta hos Stoff & Stil i Malmö.


Ett kolsvart lås på min gamla favoritdörr i vardagsrummet!


Den svarta hatten kom T hem med i veckan. Den har tillhört hans gammelfarfar och fick genast ta plats i min ateljé bland skisser och förvaringslådor.


Jag har försökt att förneka att 'efter sommar kommer höst', men nu går det inte längre. Det känns liksom i hela luften, det börjar dofta höst och blomstertorget visar ett hav av höstblommor i alla de färger. Jag försöker att inte snegla, men lyckas inte så bra ;o) Nu längtar jag efter ljung, kryssbollar o pumpor och att på nytt få göra verandan höstfin och färgglad!

Hoppas ni alla har haft en underbar helg. Det har jag och inte minst blir jag så själaglad för alla fina kommentarer ni har skrivit till mig i helgen. Tack söta ni!

                   Tjingeling!!!

                                 Ulrika

fredag 12 augusti 2011

Ett svårflirtat hörn


Att dekorera vita ytor har aldrig varit ett problem för mig, men när det kommer till de mörka, så blir det ofta pannkaka! Men hur svårt kan det vara egentligen?....eller är det bara så att jag ska ha vita möbler??


Vitt i all ära, men det är ju snyggt att bryta av trots allt. Och bryta av, det är precis vad mitt piano gör. Svart som natten, blankt som en nypolerad Mercedes....... Här byts stilleben lika ofta som jag byter....ja, ni förstår! Och orsaken är då, det där med att få till det så att man känner sig nöjd ända ner i maggropen. Ingen lätt match för en person med väldigt kritiska ögon!




Dessutom har det stackars pianot fått följa med hela 5 flyttlass och inte blivit stämt. Så ni kan ju bara tänka er hur det låter. Men så länge mina barn med tindrande ögon ber mig att spela 'Tomtegubben hade snuva' så har jag inte mage att göra mig av med det.
Så jag får väl fortsätta fixa o trixa med mina stilleben och sjunga 'attscho, attscho, attscho prosit.....' ;o)

           Önskar Er en härlig helg!

                         Puss o kram, Ulrika

tisdag 9 augusti 2011

En skatt i källaren


När sommaren visade sig från sin bästa sida, var jag över sundet en dag och träffade en av mina kära barndomsvänner. Vi satt i hennes stora härliga uterum, drack gott vin och pratade tills solen gick ner.


När det var dags att gå kom hon på att hon hade något till mig i källaren. Den skulle passa perfekt hos dig, sa hon och gissa om jag blev nyfiken ;o)


Det var den här gamla vågen hon kom upp med och gissa om jag hoppade högt. Yeeeeees, den passar alldeles utmärkt perfekt hos mig, sa jag i rent lyckorus. Tänk att en gammal rostig våg kan göra en så glad och nu står den på skänken i matrummet. Tack allra sötaste J för skatten!



Soppterrinen är en annan skatt som jag hittade på loppis i våras. Lika fin med eller utan blomma i!

I lördags var jag på loppis igen och ups, vilka skatter jag kom hem med den här gången :o) Men de visar jag en annan dag!

                           Ha det bäst o var rädda om varann!!

                              Kram Ulrika

fredag 5 augusti 2011

En kärnfri manick

                                            

                                           Körsbärsurkärnaren


Tyvärr äger vi inget körsbärsträd, men grannen gör och det är vi väldigt glada för. Påsar med körsbär har trillat in under sommaren och vi har smaskat i oss på både längden o tvären. Jag för min del tycker att det är lika lätt att spotta ut en kärna till höger o vänster, men om man vill komplicera det lite kan man använda en urkärnare a´la variant äldre.


Men innan man använder den ska man helst ta på sig skyddskläder för det stänker hej vilt. Så ni förstår nog att den mest är till pynt.


Men håll med om att det är underbart gott med solmogna körsbär :o)

             Bästa helgen till Er!!!

                              Ulrika

tisdag 2 augusti 2011

På rätt plats.....

                                             .....vid rätt tillfälle.....

Det lyckas jag ofta och till min stora glädje vara. Så också den här gången när vi befann oss på semester på Jyllands västkust. Här kryllar det av loppis och antikställen och vi hade tidigare år besökt en jättestor antiklada fylld av godis för ögat. Då ladan fortfarande stod kvar med sina fynd, men var stängd denna sommaren, letade vi upp ägaren. Och nu till det bästa.......vi fick köpa hela ladan om vi ville, ja alla fynd då förstås, för han skulle inte ha någonting där längre. Gissa om mitt leende gick från öra till öra ;o)))



Vi fick nycklarna i handen och kunde själva gå i lugn o ro och välja o vraka. När antikhandlaren sedan kom, släpade vi ut allt på gården och affären var i hamn. Dagen efter insåg vi att där fanns fler saker vi ville ha, ett telefonsamtal senare begav jag mig till ladan igen, möte upp antikhandlaren och fortsatte fynda.



Ja, som ni förstår så var bilen fullastad, inte bara av sten. Men att det blev trångt i bilen var det värt, för ett sådant här tillfälle får man bara inte missa. Och speciellt inte när jag har andra stora framtidsplaner och det är här alla mina fynd ska få platsa. Men det är en helt annan historia.....

       Stor kram alla söta bloggisar