onsdag 30 mars 2011

Mina loppisglasögon

Jag kommer innan de öppnar, för att vara säker på att alla de finaste fynden inte ryker på en gång. Pulsen ökar i takt med att öppningtiden närmar sig och där går startskottet..... På med loppisglasögonen och jag är igång. Jodå, så går det till när jag går på loppis.


Helgens stora loppmarknad i Kph levde ännu en gång upp till mina förväntningar och jag lyckades stryka nästan allt på min vill-ha-lista och lite till..... ;o) Silverborsten åkte med hem av bara farten, ligger perfekt på hattasken i hallen.


Och till min stora glädje sprang jag på den franska kyrkoljusstaken. Inköpt hos en liten söt förvirrad man som nog inte riktigt visste värdet i denna gamla skönhet. För 200Dkr blev den min!! Snacka om att jag nästan skuttade därifrån :o)




Fler fynd visar jag en annan dag! Nu ska det städas, bakas och piffas till, för helgen bjuder på bloggträff :o)

      Kram till alla er som kikar in
(och tusen tack för era fantastiska kommentarer. Jag blir så glad, så glad...)
                            Ulrika

måndag 28 mars 2011

Vårpimpat i köket

Som ni säkert vet så är jag ju lite smått kär i turkost :o) Denna underbara färg som gör mig på gott humör, färgar min vardag och sprider vår-och sommarkänslor. Här har skåpet i köket fått en turkos touch. Olivträdet har överlevt vintern inomhus, men är nu utsläppt på grönbete igen. En liten stund ute i solen varje dag för att vänja sig.






Helgens stora loppis gav många fynd och jag kände mig alldeles upprymd när jag körde från Köpenhamn. Ibland ska man bara ha tur ;o) Och fynden, de visar jag senare i veckan!
Hoppas ni också hade en riktigt skön helg och fick njuta solen.

                           Tjingeling på Er!

                                   Ulrika

fredag 25 mars 2011

Tiden går....

...alldeles för snabbt och jag hinner inte med!!

När jag tänker tillbaks några år, så undrar jag om jag verkligen hade så här mycket att göra?? Är det jag  som skapar detta med tidsbrist? Är det jag som ständigt får nya idéer, som helst skulle varit gjorda igår? Svaret är ganska enkelt; ja, det jag!!!


Det finns ingen annan jag kan skylla på än mig själv. Jag har försökt att bättra mig och jag ska :o) Men......ja, ni vet hur det är! När man väl står där med penseln eller hammaren eller vad man nu har fått för en fjollig idé, så är det ju så himlans kul och mig ger det massor av energi.

Man skulle ju också kunna avsätta tid och varför inte med min nya äggklocka. Superläcker design och klockren i mitt kök ;o)

    Bästa fredagen till er mina vänner!

                         Puss & kram

onsdag 23 mars 2011

Ett svepskäl

'Det här är livet' sa jag igår och lutade mig tillbaks i solstolen och lät solens strålar värma en vintertrött kropp och själ. Äntligen kan jag slänga mössan i lådan och ta fram mina efterlängtade vårjackor.
Där satt jag och njöt med kaffekoppen på lagom avstånd invirad i en pläd för vinden. Plädar kan man använda i tid o otid eller inte alls. De är ju så vackra bara där de ligger......




Uppe på det vita skåpet i mitt gröna, sköna favvishörn förvarar jag en del. Enligt mig kan man aldrig få för många, så vi får väl se vad helgens loppis bjuder på ;o)
Svep in er i en pläd ni med och njut av att våren äntligen är här!

                    Gröna, sköna kramar!

                          Ulrika

måndag 21 mars 2011

Vårdagjämning

Idag är det måndag och vårdagjämning. Att det är måndag kan man väl för all del känna av...lugnet har lagt sig efter helgen och jag kan i sakta mak fortsätta mina målarprojekt, men att det skulle vara vår...det har jag svårt att hålla med om.
Det är gråare än grått och en iskall vind gör att man fortsätter att dra ner mössan över öronen. Men vi gör väl ändå ett försök och välkomnar våren, eller vad säger ni? ;o)






Utslagna syrénkvistar i köket välkomnar jag våren med idag och varför inte en liten fika dagen till ära :o)

                  Ha en fin måndag!

                              Kramar Ulrika

lördag 19 mars 2011


                           Godmorgon alla sprallisar!!!

Igår var en dålig dag, en sådan där som man bara vill radera. En dag överskuggad av sömnbrist, extrem trötthet och irritation. Och inte blev den bättre av att världen än en gång var vit när man i arla morgonstund slog upp de blå.

Idag är en bra dag, en dag av glädje och kärlek.


Den här nya mattan blev starten på en idé. Jag hade ännu bara sett den på Hemtex, men den fanns i mina tankar då jag en kväll satt och läste i stora flickans rum. Det slog mig att hon har haft ett 'prinsessrum' i rosa, rött och vitt i 12 år. Nu måste det bli ändring på det, hon blir ju trots allt tonåring i år.

Mattan inhandlades och tapeter till en fondvägg. Nu ska hon få ett rum i vitt, turkost och brunt. När projektet sätter igång vet jag inte, men med tanke på att jag snart behöver skriva en ny 'att göra-lista', så ligger det nog inte så långt fram i tiden ;o) Fortsättning följer alltså.......

          Önskar Er en sköööööön helg!

                           Kram Ulrika

onsdag 16 mars 2011


När vårkänslorna spirar, dras jag till pasteller, blommigt och prickigt. Förra veckan fick jag ett plötsligt infall och målade bordet i favvis-hörnan aqua-grönt. Jag visste först inte riktigt vad jag tyckte om resultatet, men med de rätta detaljerna känns det ändå lite vårigt eller kanske rent av somrigt.




Varför inte sy en kudde av kökshandduken? Baksidan matchar jag med ett svagt turkos-blommigt tyg. Här kommer ju mönstret mycket bättre fram, än när den hänger på en krok i köket.


Jag är inte säker på om jag kommer att behålla det grönt, men just nu känns det fräscht! Det ena leder ju till det andra, så nu är jag igång med ännu ett målarprojekt....himmel, vad ska jag ta mig till när jag inte längre är mammaledig?? ;o)

                 Bästa onsdagen till Er!
                                       Ulrika

måndag 14 mars 2011

En rosendröm

Förra sommaren anlade jag en rosenrabatt på framsidan av huset. Jacques Cartier, Constance Spry, Rose de Recht, Mme Plantier är några av de gamla och engelska rosor jag planterat. Färgskalan går i vitt, rosa och cerise. Med i rabatten finns också pioner, daggkåpa, lavendel och höstanemoner. Så i år blir det spännande att se hur det hela tar sig.
Under tiden drömmer jag mig vidare bland rosenblad och ljuva dofter.....





Den här fantastiska boken fick jag i julklapp och kan varmt rekommenderas till alla er rosälskare. Nya rosor till trädgårdens 'spa-hörna' står redan på inköpslistan, så sätt igång nu....låt det bli VÅR!!!

                                            Varmkram till Er!
                               Ulrika

fredag 11 mars 2011

En skål godis för ögat

I bröllopsskålen från min kära vän A ligger några vacker saker. Kanske skräp för andra, men godis för mig.


Att omge sig med vackra ting skänker mig glädje och energi om det så bara är ett loppefynd från en gammal lada. Men inte att förglömma; det är ett privilegium att kunna och ha möjlighet att göra det också. Tingen är egentligen bara en ytlighet här i livet och kan inte tas för givet.....




Äntligen fredag igen och helgen har blanka blad i kalendern....vi tar det som det kommer. Myser och njuter av att våren snart är här (fast tittar man ut genom fönstret idag skulle man kunna tro att det är höst).

Ha en skön helg kära bloggisar och tusen tack för att ni kikar in till mig :o)

                  Puss & Kram
                       Ulrika

onsdag 9 mars 2011

En sockerbagare...

.....kan nu baka på sitt nymålade bakbord.


När vi köpte det var det mörkgrönt och murrigt, men efter en liten uppfräschning blev det så här fint!




'Varför måla det, när du ändå slipar bort färgen igen?' frågar mannen i huset. 'Ja, varför?'......jag vet att han för längesen har förstått att 'ju mer slitet desstu bättre' ;o)  Det blev i alla fall väldigt fint när den gröna färgen kom fram och dessutom en ljusare grön under den.


Nya cafégardiner har jag också sytt av gamla lakan. Jag hade alldeles för mycket prylar i fönstret tidigare och när nu bakbordet kom på plats, blev det fullständig zooröra. Så bort med allt, upp med skira gardiner och bara ett enkelt olivträd i fönsterkarmen. Istället kan jag låta bakbordet agera scen för ständigt omväxlande stilleben.

                Glad onsdag till Er alla!

måndag 7 mars 2011

En ny människa

Ni som hängt med på min blogg sedan i höstas kommer kanske ihåg att jag fick en wellness-weekend tillsammans med en väninna i födelsedagspresent av Thomas. Tyvärr gick min vän och bröt foten dagarna innan vi skulle åka, så resan blev uppskjuten. Men nu blev den äntligen av :o)

                                                 På köksbordet just nu

Det blev en fantastisk helg i Köpenhamn med shopping, god mat o dryck och det bästa av allt, två dagars japanskt spa och massage. Jag kom hem som en helt ny människa efter mycket skrubbande, sköna ansiktsmasker, heta ångbastubad och iskalla dopp :o)

Hoppas att solen också sken på er som den gjorde på oss från en ljusblå himmel över Köpenhamn.

                            Våriga kramar!!!
                         Ulrika

fredag 4 mars 2011

En ny prins

Jag har världens goa'ste prins här hemma, men kunde ändå inte låta bli att skaffa mig ännu en. Jo, jag måste erkänna att behovet var starkt.
Min nya prins heter Wladimir och är rysk. När suget kommer, är han där på ett ögonblick, het och smakfull. En aning vanilj, citron, grapefrukt och bergamott kommer över mina läppar och smaken är gudomlig. Tänk att en blå-(läs 'turkos')-blodig prins har fått en plats i mitt hjärta ;o)


Här, i min nya låda från Granit, förvarar jag honom. Men med tanke på kilopriset, tas han endast fram vid mycket speciella tillfällen (vilket jag låter det vara väldigt ofta...).


Självklart talar jag om mitt nya Kusmi thé! Inte nog med att smaken är fantastisk, burken har ju en urläcker design. Och om jag känner mig själv rätt, så kommer många fler prinsar eller förlåt 'burkar' att stiga över tröskeln till mitt kök ;o)

Det hela matchar jag med sommar-favorit-muggarna och hemmavirkade grytlappar. Nä, hörni...är det inte ett sånt där speciellt tillfälle nu...det är ju fredag och allting!

             Bästa helgen till Er!!

                                        (Från hon som gillar när det hettar till..... ;o)

onsdag 2 mars 2011

I sjunde himlen


..... gör jag när jag plötsligt, utan förvarning snubblar över något alldeles fantastiskt. Något gammalt skräp som ingen annan vill ha. Då står hon skrotlisa, loppistanten, samlaren..ja, kärt barn har många namn, redo att ta emot med öppna armar. 'Kom till mig' så ska jag ta hand om dig och förvara dig på allra bästa sätt.

Som den här gamla rostiga kaminen som en granne längre ner på gatan bara hade kastat ut. Hela jag fylldes med värme när jag såg den och sjunde himlen var nära....tung, rostig o oduglig...spelar ingen roll. Hos mig har den fått en alldeles speciell plats där jag trots avsaknad av värme kan njuta av den. Inte skulle den stackarn' förvisas till en plats för odugliga ting. Hos mig har den det bra!!


Och med ett fång påskliljor på toppen snuddar den nog också himlen!

                   Största kramen till Er
                                   Ulrika