söndag 29 januari 2012

Stora bagardagen


P
å med sötaste förklädet från vännen min....här ska det bakas bröd :o)


Idag har jag och barnen haft stora bakdagen. Inte mindre än 7 limpor att fylla frysen med blev det. Två av recepten var nya, så jag ser fram emot ett smakprov. Sviskon, torkade aprikoser, valnötter, rivna morötter och lin- o solrosfrö är bara några av de ingredienser jag använde.



Bakformarna i keramik fick jag i julklapp och är alldeles fantastiska till brödbak. Limporna blir perfekta! Efter att ha stått i köket hela dagen är det nu skönt att njuta söndagskvällen med thé och nybakat bröd. Hoppas att ni också har haft en härlig helg!


                      Stora kramen

                                       Ulrika

torsdag 26 januari 2012

SERIE: Drömprojekt 2.

                                                          
                          Muraren

Vilken känsla det är när nya hantverkare är på plats för att utföra nya uppdrag på vårt bygge. Här har muraren börjat mura upp väggarna i rätt höjd. Ett uppdrag som tog sin lilla tid då det skulle hinnas med många kaffepauser, tyckte han ;o)



Balkarna över gamla garageporten och fönstret är nu på plats och man kan redan få en känsla av hur det kommer att se ut på framsidan med dörr och butiksfönster.



Här på långsidan ska det sitta dubbla glasdörrar som ska leda ut till den amerikanska verandan under tak. Det var allt från byggplatsen för den här gången :o)

                                 Snart helg vänner, vilken lycka!

                          Njut den!

tisdag 24 januari 2012



Väl tillbaks från min bloggpaus, väntade en award från Sofia, som har den superfina bloggen Sofias bod. Har ni inte kikat in till henne någongång så skynda er. En pysseltjej av stora mått, med egen butik och härlig blogg. En inspirationskälla helt i min smak!


Till dig Sofia vill jag ge ett stort fång påskliljor. Tusen tack för att du tänkte på mig och min blogg :o)
Jag tycker att det kan vara lite knepigt att ge awarden vidare, då det finns massor av underbara bloggar där ute som inspirerar och sprider glädje. Så till alla Er en stor AWARD och vårens gladaste blomster!!!

                                      Fin vecka kära ni!

                                      Ulrika

lördag 21 januari 2012

Kära ting o saker

Ni förstår nog att när jag nu befinner mig på loppis, så är det inte bara till mig själv jag letar, utan även till butiken. Men ibland kan det bli så att jag kärar ner mig alldeles vansinnigt i något som egentligen var tänkt att sälja :o)


Som den här fantastiska ljusstaken. Och efter att den fick sin rättvisa plats i vardagsrummet, stannar den i min ägo. Jag kan helt enkelt inte släppa den ifrån mig....sorry!! Som tur var så hör det inte till vanligheterna att jag behåller fynden själv, hur skulle det annars kunna bli en butik av det ;o)

                             
                                 Varma helgkramar

                                        Loppan

onsdag 18 januari 2012

SERIE: Drömprojekt 1.

Så var det då dags att berätta för er om mitt eller vårt, makens o mitt drömprojekt. Ett projekt som har varit igång sedan i somras. Men det är ju inte alltid att sådana här storverk blir till så snabbt som man skulle vilja. Väntan på olika hantverkare har varit lång, men med snickarna som just nu är på plats, går det som en dans.


                      ( Betongtaket bilas ner, ett enormt jobb som tog sin lilla tid.)

Jag ska bli med BUTIK :o) En alldeles egen vintagebutik, hemma i vårt fd garage. En butik där kunderna ska få njuta en stund av vackra saker, ljuv musik och låta sig inspireras. Jag kommer bara att sälja gamla ting och saker som jag har skapat. Allting är noga utvalt och allting har en själ eller har gjorts med kärlek.


(Garageport och fönster är borta. Smörjgropen i mitten ska fyllas igen. Den blir inte stor min lilla butik, men naggade god ;o)

Idag har hantverkarna kommit så mycket längre än vad som syns på bilderna. Men ni får hänga med på projektet från början. Utsidan lär bli färdig denna veckan. Sen tar vi över bygget och beger oss in i butiken för att färdigställa golv, väggar o innertak. Gissa om jag redan ser allt framför mig? ;o)))

Tusen tack för alla gulliga 'komma-tillbaks-kommentarer'. Ni är bara bäst!!!

                               Kram på Er

                                    Ulrika

söndag 15 januari 2012

Tillbaks i blogglandia

'Hoho...julen är slut, kom tillbaks' skrev Evelina till mig och jag skrattade förnöjt. Kanske har ni saknat  mig lite lite grann ;o) Jag har i alla fall saknat er allesammans, men har också haft en välbehövlig paus. Nu är det nya tag o nya utmaningar och självklart ett nytt år med Norr om Köpenhamn .


Julen åker ut snabbt här när nyåret passerat, men några vintriga inslag behåller jag gärna. Så som det här jättefina blockljuset som käraste väninnan har gjort till mig.


Någon snö har vi inte inte sett röken av och nu tycker jag att det kan kvitta. Våren får gärna göra entré med tulpaner och danskarnas förkärlek till hyacinter. För visst längtar man efter våren nu?

                          
                      Puss & kram på Er!!!

                                     Ulrika