onsdag 29 juni 2011

En doft av schersmin, del 2


Varför bara njuta av doften utomhus, när man kan plocka in en kvist. Tyvärr håller den inte så länge, men några gånger hinner man i alla fall sticka ner näsan i blomman innan doften blir ett minne blott.




          Här i finaste fågelburen sätter jag en liten vas.

Dags att gå ut och njuta av sommarvärmen. Kanske blir det en tur ner till stranden idag eller så blir vi bara i trädgården. Ett bullbak hade vi också tänkt hinna med. För kanelbullar o kaffe är ju ett måste till sommarens picnic :o)

               Ha det gott kära ni!

                      Kram från kanelbulleälskaren ;o)

måndag 27 juni 2011

En doft av schersmin, del 1


När jag går uppför stentrappan till vårt hus slår en doft av schersmin mot mig. Ett bättre mottagande kan man inte få och jag dröjer mig kvar där på trappan. Eller tar jag kaffet med mig ut på den vita bänken, bara för att få insupa den söta doften. Än står trädgården i full blom och det är bara att njuta av nuet :o)


Hoppas att ni alla hade en härlig Midsommarhelg! Förutom majstång och sill, bjöd vår helg på SanktHans-bål i solnedgången, picnic i det gröna och årets första kantareller.

En ny sommarvecka tar vid och jag ger mig direkt ut i trädgården efter frukost. Många roliga projekt står och väntar på mig :o)

                  Sommarkramar

                                   Ulrika

fredag 24 juni 2011

Midsommar-pannkaka

Vad passar väl bättre till lunch på midsommarafton än pannkaka med färska jordgubbar och grädde :o)


Så nu sätter jag igång med detsamma och gräddar pannkakor, noppar jordgubbar och vispar grädde. Och önskar Er alla fina bloggisar och vänner där ute en riktigt härlig Midsommarafton- och helg!!!

                    Puss o kram

                                   Ulrika

onsdag 22 juni 2011

I mitt sommarkök

Doften av melon sprider sig i köket när jag skär den mitt itu. Röda, gula, gröna.... honungssmak eller vattnig sötma. Alla sorter slinker ner! Det är sommar när den är som bäst :o)


         Här på bakbordet får den ligga och mogna till sig.



Min favorit är nog ändå vattenmelon. Vilken favorit har ni?

Nu närmar sig Midsommar, men först ska vi imorgon fira den 'danska midsommar' Sankt Hans-aften. Den liknar lite vår valborg med bål. Eftersom vi nyligen har anlagt en stor fin bålplats i 'barnens trädgård', så kommer vi att fira där med några vänner, sittandes på varsin stubbe med grillpinne i handen. Det är också sommar när den är som bäst ;o)

                 Go' o glad onsdag!

                                  Ulrika

måndag 20 juni 2011

Som spö i backen.....

                                               
                                              .....står regnet idag.


Vi kurar och myser och tänder ljus........många ljus! Idag känns det inte alls som sommar, utan som en riktigt, ruskig höstdag. Visserligen behövde trädgården regn, men blev det inte lite överdrivet nu?!? Växterna ligger slickade mot marken och rosenbladen utspridda över jorden. Tur att jag hann plocka in några kvistar att njuta av :o)


Hoppas att ni alla har haft en härlig helg och förhoppningsvis bättre väder än vad vi har nu. Annars får ni väl också tända några ljus och kura lite!

                                             Kramisar

                                     Ulrika

fredag 17 juni 2011

Rosenrabatten i juni




Efter en alldeles fantastisk dag i trädgården igår, känns det idag skönt att få vila ögonen från stark sol och ryggen från hårt arbete. Ett välbehövligt och fint regn strilar ner och jag sitter här inne och myser med en kopp thé. Från fönstret ser jag rosenrabatten, där nu alla rosor har slagit ut i full blom.


Den här rabatten anlade jag förra sommaren, så än är växterna små och täcker inte överallt. Men alla åtta rosor överlevde den hårda vintern och har nu växt till sig ordentligt. För bara två år sedan stod här en meter högt och näst intill ogenomträngligt ogräs.


                    Min nya favorit för i år.



                  Den första rosen som slog ut i år.

Önskar er alla en härlig helg och tackar ödmjukast för era gulliga kommentarer. Blir så glad, så glad.... :o)))

                      Puss på er!

tisdag 14 juni 2011

'Den blomstertid nu kommer.....

                                  
                                    ......med lust och fägring stor.....'


Psalm 317 vackrast av dem alla. Tyvärr sjungs den inte lika ofta längre på skolavslutningarna, utan har ersatts av 'Idas sommarvisa'. Jag kan fortfarande känna den där magiska känslan i kyrkan, doften av alla blommor och vetskapen om ett långt sommarlov framför sig. Det var tider det.... ;o)




Här i Danmark kämpar min stora flicka på i två veckor till innan hon går på sommarlov. På självaste Midsommarafton har hon skolavslutning och nån '...blomstertid nu kommer' lär jag nog inte få höra här heller.

Dags att gå ut i trädgården o njuta en stund!

                    Tjingeling på Er!!

                                       Ulrika

fredag 10 juni 2011

Ett lantligt golv

Finns det något lantligare än en trasmatta på golvet? Jag blev bara tvungen att införskaffa mig en på det bums. För nu när sommaren är här kommer lantlollan fram i mig :o)


'Hmmm, det här måste jag nog vänja mig till'.....sa mannen skeptiskt när han kom in i köket. Att vänja sig gick nog snabbt för han har fortfarande inte sagt någonting och jag tror faktiskt att han också tycker att det är lite skönt att stå med bara tår på mattan på morgonkvisten och koka thé!



Jag är i alla fall superglad för min nya pastelliga trasmatta! Och vad än mannen säger, så blev det pricken över i:et i vårt 'lantliga' kök. Nu ska bara golvet slipas och målas vitt också och det vet jag med all säkerhet att min älskling inte behöver vänja sig till. För den diskussionen är redan tagen ;o)

              Ha en underbar helg!

                                 Puss o kram
                                     Ulrika

onsdag 8 juni 2011

Livets krydda

                       
                     Kärlek är livets krydda.


Vad vore livet utan kärlek och vad vore en trädgård utan kryddor? Hos mig får det gärna vara mycket av bägge delar :o)


Nästa år har jag stora planer för trädgårdslandet, det som ännu inte existerar. Jag ser det redan framför mig i all sin prakt och frodighet. Pallkragarna ska bågna av blomster o grönsaker, en svartmålad liten trädgårdsbod med vita gamla fönster ska placeras intill landet och där ska det också finnas plats för ett planteringsbord fyllt med min terrakottekruke-samling. Allt ska inhängnas med ett kastanjestaket och mitt i alltihop; ett ståtligt silverpäronträd.....det ni!



Ser ni det framför er som jag gör? ;o) Till dess att mitt trädgårdsland blir till verklighet, fungerar ett hörn av verandan väldigt bra som kryddhörna. Och vad smakar väl bättre nu till sommaren, än färska kryddor i maten!!!

                       Go' o glad onsdag!

                             Kram Ulrika

måndag 6 juni 2011

Årets första dopp

Inte var det jag som var i plurret inte, men däremot min stora flicka som älskar att bada. Att det är kallt bryr hon sig inte om och igår tog hon alltså årets första dopp. Det var också årets första strandbesök och picnic. Om det är något vi gillar i vår familj så är det just picnic :o)


Minstingen tyckte att det var alldeles för kallt och höll sig på stranden bland tång och snäckor.


Lördagens loppis gav inte riktigt så mycket som vi hade hoppats på. Förmodligen p g a det fina vädret....vem ville inte hellre vara på stranden i detta fantastiska sommarväder! Men nu har vi ju gjort det till en tradition med efterföljande vägfest, så vi kör igen nästa år :o)

      Hoppas att ni fortfarande njuter av långhelg, sol o bad!

                     Kramisar

                        Ulrika

lördag 4 juni 2011

Loppelördag

Tidig lördagsmorgon och jag står i startgroparna för loppis. Men den här gången ska det inte inhandlas (förhoppningsvis), den här gången är det jag som säljer. Vi ska ha stort vägloppis här utanför oss idag. Nio familjer har anmält sig i år, förra året var vi bara tre. Så det ska bli jätteskoj! Hoppas på storförsäljning, för himmel med saker vi har. Hur kom allt detta innanför vår ytterdörr och när?? ;o)


Men nåt som kommer innanför just nu är alla ljuvliga sommarbuketter. Här är en av mina favvisar; pioner. Dessa är köpta på blomstertorget, men snart spricker de ut i full blom i trädgården. Bara att gå ut och knipsa en bukett....



Hoppas att ni alla har en riktigt skön helg och njuter sommarvärmen, som alldeles lagom kom tillbaks till vår loppisdag :o)

                Puss från loppelisa!

onsdag 1 juni 2011

Och vinnaren är....

Först vill jag tacka alla så hemskt mycket för att ni var med och firade ett-års-dagen av min blogg. Hela 72 stycken blev det, så glasburken var full av lotter :o) Mannen i huset fick dra och vinnaren av sjalen är.....


                                 Susanne med bloggen Villa Tretton

Stort grattis till dig Susanne!! Och vinnaren av armbandet är......


                                    
                                   Maria med bloggen Villa Krutbruket

Stort grattis till dig med Maria!! Om ni sänder era adresser till mig på ulrikabeuken@hotmail.com, så kommer där snart ett paket till Er.
Tusen tack säger jag också till svärmor Jytte som har stickat den fina sjalen. Det är ingen tvekan om att den var populär :o)


Har ni sett vilket fint fönster jag vann på Tradera förra veckan. Grönt på ena sidan och vitt på andra. Just nu står det lutat bland blommorna på verandan, men en o annan idé har jag nog för dess framtid.
Hoppas ni får en riktigt skön ledig dag imorgon. Här väntas temperaturen stiga till hela 25 grader...me like!!

                     Puss & kram

                                   Ulrika