måndag 30 maj 2011

Men vad nu då????

Grrrr....jag blir galen på Blogger!! Ända sedan i torsdags har jag förgäves försökt att kommentera hos er andra, men utan resultat. Jag bara försvinner och förblir anonym. Det är bara hos er som man inte behöver logga in sig hos som det fungerar. Jag har förstått att jag inte är den enda som har det problemet. Men NÄÄÄÄÄÄR ska blogger reparera det då??  Hur svårt kan det egentligen va'?? Har ni också samma problem ?


Kanske en kopp kaffe i rosenkoppen kan få mig att tagga ner ;o)


Så istället får jag tacka Er här för alla fina kommentarer och jätteskoj att så många vill vara med i utlottningen. Dragning på onsdag, så fortfarande finns det en chans på en lott eller två ;o)  

               Kram på Er bloggisar

                                    Ulrika

fredag 27 maj 2011

Men är det inte....

                                                Smultron?


Jodå!! Igår, den 26 maj, plockade jag årets första smultron och trädde dem på strå. Sen delade lillan och jag lika, sittandes på det uppvärmda träet på verandan. En härlig känsla och smak med de allra, allra första.....


Här är ett annat hörn av det vi kallar verandan. Det är här vi intar frukost och lunch när vädret tillåter. Ser ni vad högt upp vi bor, allra högst upp på toppen :o)


Idag tänkte jag bjuda på lite reklam här på bloggen. Vaxduken som ligger på bordet är inköpt på min gamla arbetsplats Stoff & Stil. Det är ett dansk textilföretag som förutom i Danmark och Norge också har en butik i Malmö. Men till er som älskar tyger och att sy, så har jag glädjen att berätta att Stoff & Stil nu också öppnar i GöteborgBäckebol den 20 juni!

Jag hoppas själv ha möjlighet att snart besöka den nya butiken, för där jobbar också min f d dekoratörskollega Josefin. Och med henne i butiken så kan det inte bli annat än superfint ;o)))) Så kika in om ni har vägarna förbi och låt er inspireras!!!

              Önskar Er en härlig helg!

                                   Kram Ulrika

tisdag 24 maj 2011

Liten är bra

              
                En pall att stå på är aldrig fel.......


Med mina 1.60 över jordytan når man inte så högt. Då är det väldigt bra med en pall och speciellt i köket när man tvunget ska ha något som står allra högst upp och längst in i ett köksskåp. Den här hittade jag på en loppmarknad sist vi var uppe i sommarstugan. Färdigmålad o fin......bara att plocka hem!


Minst i klassen, minst på dansen.....minst överallt! Men 'liten är bra' fick jag alltid höra och visst har det gått bra för mig också här i livet. Och hur många av er lyckades åka på barnbiljett på bussen när ni var 18 år? (barnbiljetten slutar vid 12år) Nej, jag tänkte väl det! ;o)))
Nu i mogen ålder sätter jag bara på mig klackaskorna och sträcker en aning på ryggen!

                 Sköööööön tisdag!

                              Puss & kram
                                   Ulrika

lördag 21 maj 2011

Pastellfärger del 2

                             
               Godmorgon alla lördagsslumrare!


Det är tidig morgontimma och solen lyser redan från en ljusblå himmel. Hos oss existerar inte sovmorgnar, i alla fall inte ännu. Kanske när minstingen blir lite större, så uppskattar hon förhoppningsvis också värmen under täcket och vetskapen om en ledig dag :o)


Här är ett litet hörn av trädäcket eller det vi brukar kalla verandan. Lite rost och lite zink och däremellan ljuvlig pastell!




Idag lämnar vi trädgården och beger oss till Köpenhamn. Man får ju inte glömma bort att njuta av livets goda också! Även om jag just nu njuter till fullo av trädgårdsbestyr och jordiga händer.

               Härlig helg till er alla!

                             Puss & kram

torsdag 19 maj 2011

Pastellfärger

                      
                  Pastell inne, pastell ute....

Ofrivilligt dras jag till allt det pastelliga när solen och värmen kommer tillbaks. Ute i trädgården får lavendeln sällskap av stora vräkiga hortensior och vårens penséer byts ut mot härligt pastellfärgade sommarblommor.
Inne tar rosa pelargoner plats i fönsterkarmen, rosenmönstrade kuddar fyller de vita sofforna och köksskåpet får ny deko.

                            Försommar när den är som bäst...... :o)




Tusen tack för era gulliga kommentarer i förra inlägget!! Jättekul att så många vill vara med i min give away :o)
Imorgon har vi röd dag här i Danmark. Det är St Bededag och ikväll vankas det vetebullar enligt tradition. Så dags att sätta igång och baka....

            Finaste torsdagen till Er!

                         Ulrika

måndag 16 maj 2011

1-årsjubileum

                                     Hipp hipp hurra :o)

Idag är det exakt ett år sedan jag startade upp min blogg och gjorde ett allra första trevande försök till ett inlägg. Det var pirrigt värre ;o) Men jag ångrar mig inte en sekund!
Visst har familjen klagat på mig när jag inte varit närvarande, utan istället befunnit mig i blogglandia. Ett land där man varken behöver pass eller en egen blogg för att passera gränsen. Ett land där man får en enorm inspiration, får ta del av fantastiska bilder och framför allt träffa de mest gulliga människor med likasinnade intressen.

Men det måste vi ju fira, eller vad säger ni? Förutom en riktigt god fika idag, tänkte jag ha en liten give away och lotta ut en alldeles underbar sjal som min kära svärmor har stickat. Färgen är djup plommon/vinröd och har virkad kant.




Vi kör på till den siste maj, så drar jag en vinnare den 1 juni.
1 lott för en kommentar.
2 lotter för kommentar och länkning på er blogg.
(skriv gärna i kommentaren hur många ni tar).

Och jag tror att det blir ett litet tröstpris också.... nämligen det här:


           Ett av mina egenvirkade armband i valfri färg :o)

Tusen tack till alla er där ute både med och utan blogg som kikar in till mig. Utan er skulle inte denna bloggen överleva. Det har varit ett fantastiskt roligt och inspirerande år och jag hoppas att ni har lust att fortsätta hänga med på mina upptåg bland loppisprylar och lump ;o)

             Stor, varm kram till Er

                                    Ulrika

lördag 14 maj 2011

Det blommar på dass ;o)


Godmorgon alla godingar!  

Så var det helg igen och jag vet ärligt talat inte vart den här veckan tog vägen. Om jag tänker efter riktigt noga så kan jag inte komma på någonting vettigt jag har gjort.....förutom att min rumpa har varit placerad i en däckstol och jag har sträckläst andra halvan av Camilla Läckbergs 'Tyskungen'. Kan inte minnas när jag sist fick tid att ligga och läsa en bok under dygnets ljusa timmar...


Här nere i söder blommar äntligen syrénerna och vi har lyckan att äga en låååååång syrénhäck tillsammans med två grannar. Då kan man också tillåta sig att plocka in några buketter och njuta av doften. Och varför inte en bukett på lilla toaletten?! Just nu sitter man gärna kvar en extrastund för det doftar alldeles ljuvligt ;o)))




Lila är ingen färg jag brukar dekorera med, men här på lilla toaletten känns det kul att göra det. Matchar med virkade handdukar, lavendel och tvålar! 

                 Bästa helgen till Er!!

                                Kramis, Ulrika

onsdag 11 maj 2011

Sova gott....

.....är det inte helt säkert att man gör i min nya säng a´la utdragbar finess!!!

(snälla, bortse från de fula vindskydden, här kommer förhoppningsvis snart en vägg med gamla vitmålade fönster ;o)

Att åka till skogs och sommarstugan innebär också för mig en del loppisbesök. Och här är senaste fyndet där uppifrån. En gammal tältsäng med svensk postsäcksmadrass och skinnsits när man fäller ihop den till en bänk. Enormt praktisk, men hur go' kan den egentligen vara att sova i?? ;o)


Det var bara svårt att låta bli att köpa den, så läcker tycker jag den är. Men om den får plats nånstans, det är en annan femma!!


Chokladblomman till höger köptes in förra helgen och nu kan jag ligga i tältsängen och lukta på blommorna som en annan Ferdinand....


Ett av helgens fynd har också hamnat här ute på terrassen. Den gamla spegeln har stått så länge i en lada att den krakelerat.....mmmmm, precis som jag vill ha den.
Det är på den här terrassen jag har stora planer för en glasveranda. Om inte i år, så hoppas jag att den hamnar överst på nästa sommars projektlista.

                  Ha en skön onsdag!

                                Kram, Ulrika

måndag 9 maj 2011

Rosenrabatten

Så här såg det ut för bara tre månader sedan i rosenrabatten. En bild man helst vill glömma nu när solen strålar från en ljusblå himmel och temperaturen stiger i takt med att morgondaggen försvinner.


När vi flyttade in i huset för två år sedan, var den här rabatten allt annat än vacker. En meter högt ogräs möttes man av när man steg in i trädgården. Som jag kämpade förra sommaren för att få bort allt. Sen blev jag vip-kund hos de lokala plantskolorna, då alla nya planter skulle köpas in ;o)


Än så länge ser den kanske inte så mycket ut för världen, men när alla åtta rosorna blommar tillsammans med pioner, hortensior, lavendel, daggkåpa och vit veronica, blir det nog en ljuvlig syn.




Rosorna jag har valt är gamla eller engelska rosor och går i färgerna vitt, ljusrosa och mörkrosa. Här på bilden syns Jaque Cartier, Rose Falstaff och Dronningen af Danmark tillsammans med daggkåpa och vit Alma-hortensia.



Det vackra fatet fick vi i bröllopspresent och passar jättebra här på stubben. Bredvid den ska också en bambu få ta plats och få stå och rassla..... :o)

Nu ska jag rassla mig ut i trädgården och fortsätta mina projekt och njuta av sol o värme!

                   Kram på er

                               Ulrika

fredag 6 maj 2011


....är när det plötsligt dimper ner ett paket i brevlådan :o) Jag hade blivit förvarnad, men innehållet var hemligt!
Och gissa om jag blev glad när min kära bloggvän Marie, Cajsas faster hade funnit två äggkoppar till min nya äggkoppssamling. Nu har jag äntligen fått ihop så att hela familjen kan njuta av ägg på lördagsmorgonen i finfina koppar med guldkant.



I paketet låg också den fina lyckoskylten och två påsar med fröer. Så igår fick rosenrabatten tillökning av både Rosenskära och Pionvallmo.

Lycka... det är precis vad jag känner över att ha en sån gullig och omtänksam bloggvän, tusen tack Marie :o)

Ha en underbar helg allesammans och ta väl hand om era vänner!!!

                   Ulrika

onsdag 4 maj 2011

Rätt plats, vid rätt ögonblick

                         
                   Ett vanligt scenarie på vår gata:

För två veckor sedan var jag ute och promenixade med minstingen på morgonkvisten. Med vagnen i ena handen och mobilen i andra spatserade jag nerför vår gata, ivrigt pratande med min käraste väninna. Plötsligt går jag förbi en stor container och får syn på 'skatten'. Jag glömmer nästan helt av mitt telefonsamtal och saktar in på stegen. Är det möjligt?? Ska den verkligen kastas??

En annan person på promenad sneglar plötsligt också åt containern. Då växer små egoistiska horn ut i pannan på mig och det enda som finns i mina tankar just då är; DEN ÄR MIN!!!
Men hur ska jag få hem den? Måste jag fråga först innan jag bestiger containern och roffar åt mig mitt fynd?

Jag bestämmer mig för att fortsätta runt kvarteret, gå hem och ta mannen med mig ner. Kvarteret runt, fortfarande pratandes med väninnan, får jag en sådan där märklig känsla; 'jag måste gå tillbaks'. Femtio meter från containern ser jag plötsligt att den är på väg upp på en lastbil. Om jag inte sprang förr, så gjorde jag det nu. Jag glömmer väninnan i mobilen, bromsar vagnen och viftar vilt med händerna. (jodå, jag tror nog att ni kan se det framför er ;o)

Ägaren av 'skatten' står och övervakar, när jag kastar mig över honom. 'Vill ha...' flåsar jag och sträcker mig mot containern. 'Näpp....försent'! säger mannen. Då kommer chauffören ut och det visar sig vara en bekant till oss. Gissa om jag lyste som en sol, när han körde upp 'skatten' till oss :o)))) Och titta där......flera fynd i den där containern. Bara att ta!


'Jaså, bara en gammal järngrind' tänker ni kanske. Men nädå...det är inte så bara!!! För det är precis en sån jag har velat ha hur länge som helst, men inte velat betala en förmögenhet för. Tung som attsingen är den och helt underbart sliten. Och för att inte tala om alla krusiduller ;o)



Min 'skatt' får leva vidare här i vår trädgård som ett smycke att njuta av!

(och stackars väninnan då, som plötsligt fick luren i örat? Ja, hon undrade förstås vad som stod på. Jag berättade om  äventyret och nog sjutton om jag inte hörde henne säga med lite avundsjuka i rösten: 'du är då alltid på rätt plats, vid rätt ögonblick'.... ;o)

Är ni med fortfarande, eller somnade ni någonstans i texten???  Det var i alla fall historien om en alldeles vanlig fast ovanlig järngrind ;o)

                  Puss på er sömntutor

söndag 1 maj 2011

Ett hörn med växtkraft

Här kan min Mårbacka pelargon få växa och gro så mycket den vill. Och det gör den med råge! Jag hade inte mage att klippa ner den i år, för jag tycker den har en fantastisk form och höjd. Så väx på du bara....




Några dagar i skogen gör gott för själen. När man kommer fram till sommarstugan, öppnar bildörren, sänks axlarna på en gång och man drar in skogsluften......häääärligt!!! Sen är det bara att sätta igång och njuta. Och det är verkligen vad vi har gjort, lilltjejen och jag :o)

Hoppas att er Valborg också har varit varm o skön!

               Kram på er

                         Ulrika