torsdag 28 april 2011

På morgonkvisten....

.....ser det ut så här på vår terrass.


Dynor, plädar och kuddar är på plats....allt för mysstämningen inför frukost-théet som just nu intas här ute varje morgon. Vilket väder vi har, rena rama sommaren!! Solskyddskrämerna har redan börjat användas flitigt här hemma. Fortsätter det så här (önsketänkande) lär solskydds-inköpen bli många i år.


Lite 'Ulrika-stämning' på bordet.....det är knappt att man får plats med thékoppen ;o)


Idag drar jag och minstingen till skogs och sommarstugan några dagar. Lite paus från alla trädgårdsbestyr gör nog gott, både för rygg, jordiga händer och hjärnan som ständigt producerar nya trädgårdsidéer. Tur att sommaren är låååååång!


           Hej från skogsmullarna!!!

tisdag 26 april 2011

På skänken just nu....

Hoppas att ni alla hade en underbar påsk med sol och värme! Hos oss visade termometern 23 grader och den första solbrännan är på plats ;o) Vi har vistats ute från tidig morgon till sen kväll, mycket jobb i trädgården, men också lite avslappning i solstolen.


Just nu ser det ut så här på skänken i matrummet, men det lär inte dröja länge förrän Dronning Ingrid-pelargonen tronar här tillsammans med rosentallrikarna.



Påsken innebar också ett o annat loppisfynd. Men dessa kan jag visa er en annan dag ;o)

Ha en skön start så här efter påsk!!

                       Kram Ulrika

fredag 22 april 2011

Önskar Er en riktigt.....


Hoppas att ni får slappna av och njuta det underbara vårvädret. God mat och dryck och några påskägg slinker säkert också ner :o)  Vi hörs igen nästa vecka!

                      Vårkramar till Er

                            från mig!

onsdag 20 april 2011

Påskägg

Mellan alla trädgårdsbestyr som nu de soliga dagarna bjuder på, har jag ändå hunnit med lite påskpyssel. Och så här såg det ut på köksbordet förra veckan.....



Påskägg blev det till och dessa hamnade i en fil de fer-skål som jag klätt med björkris och placerat på den gamla kaminen.



Vill tacka alla för era söta kommentarer! Jag blir så väldigt glad :o) Men misströsta inte om jag inte svarar direkt.....här har ni en som just nu spenderar massor av tid ute i rabatterna och glömmer både tid o rum.  Äntligen kan jag få sticka fingrarna i jorden ;o)

             Solig onsdag till Er!
                          
                             Kramar
                                              Ulrika

måndag 18 april 2011

Ett svårt övervägande

Jag har länge velat fram och tillbaks.......måla vit eller ska jag behålla den avlutad?? Jag pratar om min stora fina byrå som just nu står i ateljén. Innerst inne har jag länge velat ta fram pensel och vit färg, men med vissa möbler tar det bara emot.

Nu är det gjort! Den blev målad och himmel vilken skillnad. Varför har jag inte gjort det tidigare....den blev ju sååååå fin :o)






Plötsligt känns den liten och nätt och rummet blev mycket ljusare. Nu har jag egentligen lite andra planer för det hörnet, men fram tills jag hittar den möbel jag letar efter, så fyller den verkligen sin funktion där.

Efter en trädgårdshelg känns det lite i ryggen. Men vilken härlig känsla att äntligen få gå loss bland rabatter, buskar och krukor. Hoppas ni också har haft en härlig helg!

                Kramisar :o)

                           Ulrika

fredag 15 april 2011

Lite naggad i kanten

Ja, ett och annat slank ju ner i korgen på förra loppisen. Just nu är jag ute efter gamla äggkoppar i olika former, gärna vita med guldkant och jag lyckades komma över två stycken. Alltid en början på mitt samlande....



Mannen i huset tyckte att det var dags att byta ut frukostskålarna från stora varuhuset.....YES, sa jag (det gäller ju att smida medan järnet är varmt) Och på loppislistan står numera också franska café au lait-skålar. En endaste fann jag på favoritloppiset, men ack så naggande god ;o)




Helt ljuvlig porslinsbricka och ny sockerskål kunde jag heller inte motstå. Vissa saker är bara gjorda för att tas hand om av en loppislisa som mig....

              Ha en solig o skön helg!!!

                                  Puss på er

onsdag 13 april 2011

Rena julafton

'Var det inte här jag lämnade ett paket igår?' sa postmannen. 'Jovisst' sa jag leende och tog tacksamt emot ännu en give away-vinst. Rena julafton......så här bland vårkänslorna :o)


Den här gången kom paketet från Danmark och gulliga Birgitte med bloggen Birgittes lille anneks. Gå in och kika på hennes mysiga blogg i bästa lantstil. När tillfälle ges ska jag absolut besöka hennes fina butik på Falster!




Jag vann en sån fin kudde av henne, grå/vitrandig med monogram. Passar perfekt i soffan bland mina andra kuddar. I paketet fanns också ett underbart doftljus och liljekonvaljtvål. Mmmmmm....härligt! Tusen tack för det fina paketet Birgitte :o)

            Myspysig onsdag på Er!!!

                   Kramar, Ulrika

måndag 11 april 2011

á la Lotten.....

Jag är definitivt ingen gambler, vilket då betyder att jag heller aldrig vinner något. Men en liten give away här o där i bloggvärlden kan jag kasta mig ut i. Och nu vann jag helt plötsligt två tävlingar inom löpet av en vecka. Jo, jag gick faktiskt och funderade på om jag inte skulle ta den där stoooooora trisslotten också ;o)


Dessa urgulliga paket kom brevbäraren med i veckan, hitskickade av Lotten som har den alldeles underbara bloggen  'Lottens vita o gröna'.  Har ni aldrig varit inne hos henne, så gör ett besök :o) Hennes blogg är en njutning för ögat. Hon hade för ett litet tag sedan en give away och jag fick alltså den äran att vinna ett superfint halsband som hon har gjort.



Som en liten bonus eller grädden på moset, fick jag mitt alldeles egna lammöronägg á la Lotten. Hon är såååå duktig och gör de mest fantastiska kreationer med dessa mjuka små blad. Tack söta rara du för presenterna :o)

Dags att ta tag i en ny vecka och årets påskpyssel! Ha en fantastisk måndag alla kära bloggisar....

                     Puss & Kram

lördag 9 april 2011

Vita trädgårdsdrömmar

Det är inte bara lavendeldrömmar som snurrar runt där uppe i knoppen. Det finns även en dröm om en uppvuxen, lummig trädgård med gott om vita inslag. Trädgården har jag.....men den är under ombyggnad. En liten bit varje år, så blir den kanske en dag som jag vill ha den :o)


Under tiden jag sippar kaffe ur min loppade franska café au lait-skål, njuter jag av den fantastiska boken 'Drömmen om en vit trädgård'. Den fick jag i helgen av urgulliga Marie med bloggen Cajsas faster. Den fanns med på min 'gärna vill ha'-lista, så gissa om jag blev glad när jag öppnade paketet :o)




Att läsa den är en lisa för själen och jag njuter varje sida och bild. Ni trädgårdsfantaster där ute som inte har den; KÖP DEN!!!! Jag vet i alla fall vart jag ska spendera sommaren ;o)

          Ha en fortsatt härlig helg!

                               Puss & Kram

torsdag 7 april 2011

Lavendeldrömmar

Tänk er att få öppna fönsterluckorna på morgonkvisten och få blicka ut över det här.....

                                             (bild lånad från nätet)

Lavendelfält så långt ögat når. Och föreställ er doften, som måste vara fullständigt bedövande. En dag ska drömmen bli sann! Då bor jag och maken i det lilla franska stenhuset med fönsterluckor i Provence och lavendelfält utanför dörren :o)
Tills dess njuter vi av den underbara doften som nu sprider sig i sovrummet.......


Linnepåse med broderat U, ljuvlig lavendeltvål och färsk lavendel direkt från Côte d' Azur fick jag i helgen av gulliga bloggvännen Tina som var här på besök. En perfekt present till en sann lavendelälskare :o)



Alla måste vi drömma.....även om drömmen känns omöjlig och avlägsen. Under tiden har vi i alla fall fått njuta!!!

Nästa gång ska jag visa vad jag fick för fint av min andra kära bloggvän Marie.....

                 Dröm o njut ni med!

                               Kramis, Ulrika

tisdag 5 april 2011

Vilken helg :o)

Vilken fantastisk blogghelg det har varit. Två underbara bloggisar kom insusandes på min gata i en cabbe, medan jag stod och vinkade vid grinden :o) Nervös är det sista jag hade behövt vara, för himmel vilka söta tjejer Tina 'The Shed' och Marie 'Cajsas faster' är.

Vid ankomst blev det fika och rundvisning. Sedan tog vi tåget in till Köpenhamn för att strosa runt och besöka några av favoritbutikerna. Kameran glömde jag förstås hemma, så tyvärr har jag inga bilder därifrån. Men kika in hos Marie o Tina!!
På lördagen besökte vi mitt favoritloppis och jag tror att både Tina o Marie nu förstår vad jag menar med 'favoritloppis' ;o)


Tre glada loppetjejer styrde kosan hem i en välfylld bil. Eftermiddagen spenderade vi på en bänk i trädgården och njöt av solens strålar. Och ännu en fika slank ner så klart ;o)

Så här är till dig Tina och alla andra som vill smaska på något gott i vårsolen:


3 dl mjöl
100 gr smör
1 äggula
½ dl socker,  ev lite vatten
Fyllning:
1 liter blandade bär
4 äggulor
1½ dl strösocker
3 msk vetemjöl
½ dl crème fraiche

Blanda ihop till degen och tryck ut i en form, ställ kallt i en timme. Grädda i 10 minuter, 225grader.
Sänk värmen till 175grader. Vispa ihop resten av ingredienserna, utom bären, till en smet. Lägg bären i pajskalet och häll smeten över. Grädda i 30-40 minuter. Pudra florsocker över och ev några bär till dekoration.
!!Och glöm inte att sänk värmen!! Det misstaget gjorde jag, men hann rädda kakan i sista minuten ;o)



Tusen tack Marie o Tina för att ni ville komma till mig. Det blev en oförglömlig helg och jag hoppas att vi snart får tillfälle att ses igen. Det är fantastiskt att man finner så goa' bloggvänner där ute i blogglandia. Nästa gång ska jag visa er vilka superfina presenter jag fick av mina nya vänner :o)

                   Kram på er alla
         
                                      Ulrika

fredag 1 april 2011

Bloggträff

Så var den här igen, den efterlängtade fredagen. Men den här fredagen är också alldeles speciell, då det är bloggträff. Här hos mig, i min lilla by på andra sidan sundet :o)
Två kära bloggisar är snart på ingång....vi har aldrig träffats, bara kommenterat och haft ett par samtal över telefon. Fniss....det känns nästan som en första dejt, så där pirrigt och fnittrigt ;o)
                                 
                                                   
                               Ännu fler loppisfynd från förra helgen!

Helgen kommer att bjuda på shopping i Köpenhamn, mitt favoritloppis, sightseeing längst kustremsan och massor av god mat och gott vin. Vädergudarna har varit på min sida, för här lovas det 18 grader och strålande sol. Vad mer kan man begära av en sådan här helg?! :o)

 
   Önskar också er en strålande helg!
                       
                            Kramar, Ulrika