fredag 30 juli 2010

Give away

Tusen tack för att ni kikar in till mig här på bloggen :o) Jag närmar mig 2000 besökare och det tänkte jag fira med en liten 'give away' . Det här kan du vinna:


En linneväska från mitt eget märke 'Jika Design'. Ta chansen innan den 15 augusti!

1 lott skriv en kommentar
2 lotter skriv en kommentar och bli fast läsare
3 lotter skriv en kommentar, bli fast läsare och linka till min blogg.

Jag kommer också att ha två tröstpriser, även de av egen design :o)

Lycka till!!!

onsdag 28 juli 2010

En lagom dos rosor

Det är tidig morgon och jag och lillan har tassat ner i ateljén medan övriga familjen sover. Ute lyser solen från en klarblå himmel och jag ser fram emot en varm dag i trädgården. Jag var på brädgården igår och köpte in lite material till vår ena terrass. Nu ska det skapas rumskänsla!

Jag älskar rosor. Ute får det gärna vara rosor överallt, men här inne vill jag ha de i lagom mängd så att det inte blir för gulligt. P g a värmen har alla rosorna blommat över på nolltid och det känns inte riktigt som att jag hann njuta av dem, men en liten bukett fick jag plockat in till skänken vid det stora matbordet.


Mina favoritkuddar i rosigt linnetyg. En enda rulle av det här tyget fick vi in på mitt jobb och jag kastade mig över det på en gång :o)


Och här i soffan har jag en gammal pläd från ett loppis i Köpenhamn. Den är vändbar och full av rosor. I looooove!!


Önskar er en riktigt härlig dag.
Kraaaaaam

lördag 24 juli 2010

Mina projekt=Thomas projekt

Den här veckan har jag haft en lång lista med projekt som jag gärna ville få gjort. Det började ganska bra och jag kunde stryka det ena efter det andra, men så kom jag till några projekt som helt plötsligt blev Thomas projekt.
Jag anser mig vara en fena på att hantera både vanlig borr och slagborr, men sedan vi flyttade in här så har den förmågan minskat nämnbart. Om det beror på väggar som smulas så fort man sätter en borr i dem eller om det beror på att jag helt enkelt har blivit klantig, det vet jag inte. Men det funkar inte längre! Så det blir till att stoppa undan stoltheten och snällt be om hjälp.

Idag var det dags att sätta upp klätterställningen till min nya New Dawn-ros. Och med tanke på hur stort hålet blev i skafferiväggen igår när jag skulle sätta upp nya hyllor och ett borr som vek sig 90 grader (ja, fråga mig inte hur det gick till), så var det inte ens lönt att ge sig på garageväggen själv. Jag har märkt att min kära man inte har varit speciellt road av mina projekt den här veckan.


Men fint blev det på garageväggen, där jag även satte dit min nya stege. Ser fram emot nästa sommar då rosen har tagit sig ordentligt.


Nu tror jag att jag ska gå ut och tända lyktorna på stegen och ta en skön och sval trädgårdspromenad.

Kramisar alla ni som kikar in!

torsdag 22 juli 2010

Loppisfynd från Jylland

Många små, men naggande goda loppisfynd blev det över på Jylland. De stora fynden fick jag dock bara känna lite på och drömma vidare om. Jag har ju överskridit gränsen för intag av stora möbler i hemmet för ett bra tag framöver enligt mannen i huset ;o) Sedan har vi ju också dilemmat att när vi ger oss iväg hela familjen, så innebär det en rullstol till stora flickan och en styck Briovagn från 60-talet á la modell större, så då förstår ni hur vårt bagageutrymme ser ut.

Visst kunde vi ha varit lite smartare när vi köpte vagn till lillan och tagit en sån där lite sportig lättviktare som nästan inte tar nån plats. Men jag ville ju så gärna ha en Rolls Royes-modell i gammal tappning. Sagt och gjort, vann en auktion på Tradera och hämtade den över gränsen...ja, nån lättviktare är det inte tal om, men himmel vad jag är glad för den :o)


Gamla mjölkflaskor med dansk text, syltburkar som nu har fått sin plats i skafferiet, 15 st dessertglas (nu ska det lagas chokladmousse) och den underbara rosenkoppen som bara blir min. De fina tygerna med brodyr köpte min kära svärmor till mig och jag tror att jag vet vad jag ska sy av de.


Är den inte helt ljuvlig!


Tre skålar med blå blommor, perfekta jordgubbsskålar. Kunde bara inte låta bli dem.


På det allra sista loppiset innan vi skulle köra hem sprang jag på en liten spegel med rostig ram. Den hade hängt i en drängkammare från 1920. En gammal kristallflaska och ett fint snapsglas med inristning i glaset fick också följa med hem för 50 kr.

....och så var det ju alla de där stenarna som jag lyckades smuggla med mig från stranden.

Luftpussar till er (för kramas kan man ju knappast i den här värmen)

söndag 18 juli 2010

Västerhavet

Att stå med näsan riktad ut mot västerhavet och tårna i det kalla vattnet är en mäktig upplevelse när man befinner sig på Jyllands västkust. Här blåser det full storm, vågorna är meterhöga och horisonten oändlig.
En vecka med bad, loppis och stenplockning vid stranden har gett oss ny energi. Bilen var fylld till bristningsgränsen när vi körde hem. Framtill låg stenarna och baktill alla loppisfynd. Tyvärr fann jag en grej på det sista loppiset som absolut inte fick plats i bilen, ett vitt gammalt fönster till min nya spa-hörna i trädgården. Om vi så hade packat om hela bilen så hade det inte fått plats. Ååååh, om vi bara hade haft en liiiite större bil eller varför inte en släpvagn. Jag erbjöd mig t o m att ta tåget hem ;o) Men ibland hjälper det inte hur mycket man än blinkar...




Vad jag fyndade? Det ska jag visa er nästa gång. Tack för era gulliga kommentarer och för att ni tittar in till mig.

Kramar

lördag 10 juli 2010

Spa i trädgården

Jippiiie, aldrig trodde jag väl att jag skulle få ett sånt här badkar i trädgården. Tillsammans med mjölka-pallen, zinkhinken och tvålkoppen i emalj blev det veckans stora fynd när vi var över i Sverige. Jag blev eld o lågor när jag fann det och genast satte min projekt-hjärna igång på högvarv. Här skulle det inredas utespa i trädgården.
Platsen var given, men behöver bearbetas lite grann, vilket Thomas också behöver. Det är ju inte alltid att mina projekt går hem. Jag förklarar, visar, mäter upp med händerna och visst kan han se min begeistring, men ibland krävs det lite mer än så. Varför kan inte män se framför sig hur fint det kommer att bli?

Kanske jag ska ta saken i egna händer och snickra upp det där vita planket på två sidor om badkaret. Helst av allt vill jag ha ett gammalt fönster också på den ena sidan. Den svarta singeln ska bytas ut mot sjösten och en ros på stam ska planteras intill badkaret så att man kan njuta av rosendoft samtidigt som man badar.
Vad säger ni? Tror ni verkligen att det kommer att behövas så mycket bearbetning...självklart ska det badas under bar himmel.





Inte nog med mina badrumsfynd. Idag när vi promenerade ner till vattnet fann jag en gammal stege hos en granne på vägen. Kan inte förstå att man bara kastar saker på det viset, så jag knackade på och frågade om jag fick ta den. 'Absolut', sa grannen och förklarade att den var väldigt vinglig. Inte kunde han väl förstå att jag skulle ha den till dekoration.
Glad i hågen vandrade jag hem med min stege som nu står på terrassen med ljuslyktor på. Ibland ska man ha tur eller vara en 'heldig kartoffel' som man säger på danska :o)


Kramar från en sann lumpsamlare

torsdag 8 juli 2010

Lisa för själen

Vi är precis hemkomna från fyra dagar i sommarstugan i Sverige. Att vara där uppe är en lisa för själen, ett avbrott i vardagen, en plats att samla energi... Redan när man stiger ur bilen och andas in skogsluften genom näsan, känner man hur hela kroppen varvar ner. Dagarna har bestått av promenader i skogen, ett dopp i sjön (det första i år), god mat som alltid och till min stora förtjusning 'loppisfynd'. Och vad jag har fyndat; det ska jag berätta för er i nästa inlägg. Jag kan avslöja så mycket som att nu ska det bli 'ute-badrum' i trädgården. Det ni!!

Lite stämningsbilder från skogen!






Kraaaaaam från skogsmulle...

söndag 4 juli 2010

Gårdsloppis i värmen

Både solkräm och glass har gått rikligt åt i helgen. Svetten lackar, stranden hägrar....ändå har jag stått med fingrarna i rabatten. Det är ju inte så att ogräset tar semester när det är varmt precis. Men en liten tur till byn igår blev det och där slank vi in på en gårdsloppis och fyndade. Att ha mannen med sig är inte helt dumt ändå, han kan ju det där med att pruta. Den förmågan har jag aldrig haft. Jag plockar bara snällt upp plånboken och betalar vad de vill ha.....allt för snäll är man!


Jag fann den här fina gamla brödskäraren. 100kr skulle de ha, men Thomas prutade ner till 50kr så det kallar jag ett fynd.


Den gamla risburken har jag köpt på loppis i Australien. Har inte haft den framme på länge men nu fick den åka upp i köket igen. Nu gäller det bara att finna en plats till min nya brödskärare... lär bli svårt! Det får nog bli en omrokad bland prylarna.

Må bäst alla ni som kikar in till mig :o)